19. jun
Toppstriden: Elverum-trener Tore Fossum mener Kongsvinger er litt bedre enn HamKam på flere områder.
 
– KIL er litt bedre enn HamKam på mye
Elverum-trener Tore Fossum er ikke veldig imponert over verken KIL eller HamKam, men mener likevel KIL er litt bedre.

Publisert: 19.mai.2015 09:54
Oppdatert: 19.mai.2015 10:01

Elverum ledet 1–0 borte mot HamKam, men tapte til slutt 3–1. Historien gjentok seg i hjemmekampen mot Kongsvinger. Elverum ledet til pause, men tapte 4–1.

– Så lenge vi sjøl var i orden hadde vi god kontroll mot Kongsvinger, men etter pause snudde de en jevn kamp og vant klart. Laget har enkeltspillere som har det lille ekstra som avgjør slike kamper, mener Fossum.

Tempoforskjell

Elverum har fått en blytung start på sesongen. Laget har ennå til gode å vinne i serien, ligger nest sist og i de to siste kampene har de tapt prestisjefylte lokaloppgjør.

– Det er ikke stor forskjell på HamKam og Kongsvinger, men laget fra Gjemselund er litt bedre enn HamKam på flere områder, sier treneren før han ramser opp de viktigste forskjellene:

* Kongsvinger har en bedre keeper enn HamKam.

* Den sentrale midtbanen til KIL består av hurtigere og bedre ballspillere enn hva HamKam har.

* Mats Cato Moldskred er en spiss som kommer til å score flere mål enn HamKam sine spisser.

– Når det gjelder kvaliteten på spissene til de to lagene, må jeg legge til at jeg også kjenner HamKams nye spiss, Bajram Ajeti fra tidligere, påpeker Fossum.

Forventet 

Også før sesongen uttalte Fossum at Kongsvinger kom til å ligge helt i toppen.

Etter å ha møtt topplaget med full pott etter fem kamper, er Rena-mannen ikke blitt mindre sikker på at dette kan bli opprykksjubel på Gjemselund i høst.

– Laget er på ingen måte uovervinnerlig, men de er litt mer solide enn de andre lagene. Og på dette nivået har de også enkeltspillere med spisskompetanse, mener Fossum.

Mannen som tok over som Elverum-trener etter Kevin Knappen, synes også å merke at det er langt større optimisme rundt laget fra Glommas bredd.

Som å spille borte

– Klubben mobiliserte før 16. mai-kampen mot oss i Elverum, og det føltes som vi spilte på bortebane. Det virker som at alle i og rundt klubben har stor tro på at denne sesongen blir bra.

– I Hamar tror jeg flere er avventende og fortsatt usikre på hvor godt laget blir. Sportslig er det ikke veldig stor forskjell på lagene, men jeg tror KIL er litt bedre på mange områder, sier Tore Fossum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke