10. des
KAMP: Adrian Munoz og Vegard Bjerke i har duell på Briskeby.
 
- Jeg skulle hatt frispark
HamKam - Tromsø 0-1: Fire minutter på overtid sørget et utsøkt Kevin Larsen-frispark for at HamKam fikk en enda lengre veg til å overleve i Tippeligaen. Men frisparket var totalt feildømt, ifølge syndebukken Frode Bjørnevik.

Publisert: 06.aug.2008 16.12
Oppdatert: -

HAMAR: – Da jeg hørte dommeren blåste, var jeg sikker på at det var jeg som fikk frisparket. For det skulle jeg ha hatt. I stedet endte det med frispark til Munoz, og scoring imot. Det føles fryktelig urettferdig, sier Frode Bjørnevik til HAs nettavis.

For det var denne kampen HamKam måtte vinne for å få kontakt med resten av nedrykkskandidatene. Da de innså at seieren glapp, var i hvert fall et poeng akseptabelt. Men en meget tvilsom dommeravgjørelse satte nok en gang kjepper i HamKam-hjulene.

Det frustrerer Arne Erlandsen:


– Det er ikke akkurat første gang i år. For meg virker situasjonen håpløs. Det skjer så mange lignende dueller det ikke blåses på, og da blir det håpløst å blåse frispark til Tromsø på slutten, sukker Erlandsen.


– Håpløst

Vi husker alle straffesituasjonen mot Strømsgodset tidligere i år, hvor Arnar Førsund felte Mathias Andersson utenfor 16-meteren, men likevel fikk straffe imot. Borte mot Lyn ble Ighalo tildelt et meget billig straffespark i duell med Førsund. Også forrige serierunde mot Brann, var dommeren i fokus.

Arne Erlandsen mener HamKam har blitt bortdømt gjennom hele sesongen:


– Vi skal ikke bruke for mye tid på å klage på dommere i etterkant. Men det har vært for mange tilfeller i år, hvor vi har blitt snytt på tampen av kampen. Dommere sier at diskuteres for mye rundt deres avgjørelser, men det er jo en grunn til det.


Munoz vs. Bjørnevik

De to spillerne som var involvert i frisparksituasjonen har hver sin forklaring.

Frode Bjørnevik:


– Jeg ligger i ryggen på Munoz, og venter på å bryte han. Det er litt holding fra begge sider, men han holder mest.

Adriano Munoz:


– Jeg kjenner at det er en som drar meg hele tida. Først prøver jeg å skjære mot mål, men blir hindret. Derfor skjermer jeg ballen, før jeg blir dratt ned. Avgjørelsen var korrekt.


Selv om han mener frisparket var riktig idømt, opptrer han ikke arrogant overfor HamKam. Munoz har full sympati med grønnbuksene:


– Det er fryktelig kjedelig for et lag å tape poeng sånn på slutten. Situasjoner som denne oppstår hele tiden, og mange lar dommeren være å blåse på. Derfor blir HamKam frustrert, og det skjønner jeg, forteller Tromsø-spissen til HA.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke