22. jul
MIDTPUNKTET: Marcus Pedersen har scoret på overtid. Lagkameratene står i kø for å gratulere.
 
- 18 år og iskald
HamKam - Rosenborg 2-1 18 år og iskald: Klokka viste 4.12 på overtid da innbytter og eliteseriedebutant Marcus Pedersen luktet hvor ballen skulle falle ned etter en duell mellom Markus Ringberg og Rune A. Jarstein. Fra 11-12 meter lobbet Marcus med utsiden av foten i åpent mål.

Publisert: 10.jul.2008 06:01
Oppdatert: -
HAMAR: Der og da tenkte han lite på hvor mye de tre poengene betyr for bunnlaget han spiller på.

Han bare jublet og merket at stemningen var ekstatisk.
Folk som var på Briskeby i begynnelsen av 70-åra, ble nostalgiske og tenkte med seg sjøl der de tuslet hjemover: HamKam har kanskje fått en ny Pål…?

- Få bedre enn Marcus i boksen
- Han er 18 år og iskald. Jeg har sagt det lenge. HamKam må bruke Marcus Pedersen mer. Få er bedre enn ham i boksen. Det var et fantastisk mål, sa Pål Jacobsen, mannen som 16 år gammel drev Rosenborg og landslagskeeper Geir Karlsen til fortvilelse.

I går var det Rune Almenning Jarstein som fikk kjørt seg:
- Jeg luktet målet. Passet på å plassere meg riktig da Markus Ringberg duellerte med Jarstein. Da ballen datt ned foran meg, var jeg akkurat så iskald som jeg burde være der og da. Jeg lukket øya og brukte utsida. Det var en helt spesiell opplevelse å se at lobben gikk inn.

Ikke med til Molde
Med Sebino Plaku skadd og Oluwasegun Abiodun utestengt, var det duket for Marcus Pedersen fem minutter før full tid. Unggutten som ikke engang var med i toppen til Molde, leverte det en spiss er der for å gjøre. Score mål.

Han ble matchvinner etter bare åtte minutter på banen. I HamKams 12. seriekamp ble han den andre HamKam-spissen (Ringberg scoret tre som midtbanemann) som scorer mål i eliteserien.
Så langt i sesongen har Marcus Pedersen vært langt unna et innhopp i eliteserien. Han har til og med spilt midtstopper, både på treninga og på rekruttlaget.

Drøm i oppfyllelse
Men mot Østre Trysil scoret han tre ganger (og Tommy Øren fem) og viste at han skadefri kunne være en ressurs for A-laget.

Marcus innrømmet glatt at det var en drøm som gikk i oppfyllelse. - Men det er viktig å ikke ta av heller. Nå gjelder det å holde seg skadefri og bli mer stabil, sa den 18-årige matchvinneren. Selvfølgelig var det mer enn populært at en lokal unggutt ble matchvinner mot selveste Rosenborg. Bare naturlig at folk sammenlignet ham med Pål Jacobsen…

Kjempepotensial
Marcus Pedersens talent har ligget latent lenge. Han har vært fast landslagsinventar siden han debuterte på G-15-landslaget. Men mange skader har ødelagt og holdt ham utenfor HamKams A-lag.

Arne Erlandsen har ventet lenge. Kanskje litt for lenge med å la ham få sjansen.
- Han har et kjempepotensial. Det viste han i dag. men for å lykkes ytterligere, må han bli mer nøye. Det var veldig viktig for ham å slå til på første forsøk, sa Erlandsen om den 18-årige matchvinneren.

Begynte med Øren
Som HA-sporten antydet onsdag, fikk vi oppleve et lite fotballunder på Briskeby. Det begynte riktig bra da Tommy Øren traff skikkelig med venstreslegga etter en halv times spill.

Da hadde det gått 418 minutter siden Juha Pasoja scoret fra 45 meter mot Strømsgodset.
HamKam har ikke akkurat hatt marginene på sin side i år. Før kampen mot Rosenborg, hadde de brukt 47 sjanser på å score seks mål. I går trengte de tre muligheter på å score to ganger…!
Dermed er de grønne poengmessig à jour med Lillestrøm
Fremdeles i bånn riktignok, men de har etablert kontakt.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke