21. aug
TAR ETT ÅR TIL: Boye Skistad, administrasjonssjef i Norsk Toppfotball
 
- «Alle» norske toppspillere har vært her
Boye Skistad (65) husker at Harald Brattbakk ble toppscorer og at Steffen Iversen viste seg fram i Jet-turneringen.

Publisert: 02.jul.2013 04:13
Oppdatert: -
Hamar
Boye Skistad har i regi av Serieforeningen/Norsk Toppfotball fulgt juniorturneringen i Hamar siden starten i 1989. Og det er ikke så rent få av spillerne han har sett som senere er blitt toppspillere i Norge.
- Jeg vil si at «alle» norske toppspillere har vært innom Jet-turneringen, sier Boye Skistad til HA-sporten.

Stefan Strandberg

Hvis vi ser på det norske laget som deltok i U21-EM i sommer, så har svært mange spillerne vært på Hedmarken og spilt juniorfotball. Vi kan blant annet nevne Stefan Strandberg, Harmeet Singh, Valon Berisha, Håvard Nielsen, Yann-Erik de Lanley i tillegg til våre lokale karer Marcus Pedersen og Vegar Eggen Hedenstad.
Foreløpig har ikke arrangøren fått navnene på årets spillerstaller, men det er all grunn til å vente en rekke yngre landslagsspillere denne gangen også.
- Jeg vet at dette er en turnering som veldig mange klubber satser på, og jeg har snakket med flere spillere som synes det er veldig inspirerende å delta i en slik turnering, sier Skistad.
Han mener også en slik turneringsuke er en viktig erfaring for unge spillere, og at de også får viktig erfaring før de skal delta i internasjonale mesterskap.
Tidligere, da det var med 24 lag i turneringen, husker Skistad spesielt en utgave fra Spartak Moskva som var med i Jet-turneringen.
- Tre, fire av disse spillerne dukket opp igjen på Spartaks lag som spilte ut Rosenborg i mesterligaen noen år senere, erindrer Skistad, som har sett mange norske profiler i aksjon på banene på Hedmarken.

Brattbakk og Iversen

- Jeg husker blant annet Harald Martin Brattbakk, Steffen Iversen, Petter Rudi og Bjørn Helge Riise. Markus Henriksen har vært med flere ganger. I 2009 hentet Vålerenga inn Mohammed Fellah da de kom til semifinalen.
- Med mindre det kolliderer med de norske toppklubbenes A-lag, spiller de beste i Jet, sier Boye Skistad, som egentlig hadde tenkt at dette skulle bli hans 25. og siste turnering.
Men han tar ett år til...
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke