20. aug
Roman Kienast
 
- Bare bra å få konkurranse
- HamKam har aldri hatt så mange gode spisser. Men det er bare bra å få konkurranse sier Roman Kienast (24). Og mener det.

Publisert: 08.apr.2008 15:33
Oppdatert: -
HAMAR: For ei uke siden var Tommy Øren eneste spissalternativ til Kienast og Karekezi. I løpet av de siste dagene har Marcus Pedersen, Sebino Plaku og ikke minst, Oluwasegun Abiodun, meldt seg på.

Arne Erlandsen (se egen sak) nøler ikke med å bytte ut Kienast hvis han ikke leverer varene mot Viking.
Det er Roman klar over.

Magesjuke og hjernerystelse
Den østerrikske VM-kandidaten scoret fem mål og virket veldig frisk de åtte første treningskampene. Siden 1-1 i Ålesund, er det blitt dårlig med nettsus.

- Jeg fikk magesjuken under treningsleiren i Tyrkia. Gikk ned fire kilo og trente lite. Uka etter, på landslagssamling i Østerrike, skallet jeg sammen med Jürgen Macho, fikk hjernerystelse, havnet på sjukehus og var ute av spill ei uke til. Nå spiser og trener jeg på harde livet og føler at jeg blir i bedre og bedre form for hver dag som går, sier Roman Kienast.
I likhet med Truls Hagen, fikk Roman skarve to poeng på HA-børsen etter Glimt-kampen forrige helg.

Hickersberger ser Lyn - HamKam
Roman innrømmer at det ikke var rare greiene han presterte i Bodø, men er fast bestemt på å ta revansj mot Viking.

- Det må jeg bare gjøre skal jeg klare å beholde plassen i den østerrikske EM-troppen. Forbundskaptein Josef Hickersberger kommer ikke for å se meg mot Viking, men har sagt at han sitter ringside når vi møter Lyn på Ullevaal 13. april.
Roman Kienast har skaffet seg fem A-landskamper og tenker naturligvis mye på EM i Østerrike/Sveits i juni.
Han har notert seg at det østerrikske U21-laget slo Slovakia 1-0 og har kvalifisert seg til neste års sluttspill. Erwin Hoffer og Sebastian Prödl er spillere som kan presse Kienast ut av den endelige EM-troppen.

Studerte Viking på video
- Men akkurat nå er det Viking som gjelder. Vi så kampen mot Strømsgodset på video i går og lærte en del av det. Blant annet at vi må demme opp for kjappe kontringer og høye baller opp mot den lange dansken Gaarde. Peter Ijeh er naturligvis også en kar å se opp for. Hvor vidt Uwe Rösler tar sjansen på å spille med to spisser på Briskeby, er uvisst, sier Roman Kienast, som etter alt å dømme starter kampen som spiss sammen med Olivier Karekezi:

- Samspillet vårt utvikler seg stadig. Nå er det om å gjøre at vi kommer oss oftere inn i boksen og skaper reelle scoringssjanser.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke