22. jul
STARTER PÅ BENKEN: Nok engang må Roman Kienast starte på benken.
 
- Benkes mot Tyskland
Roman Kienast mener Tyskland frykter Østerrike før skjebnekampen og hatoppgjøret i dag. En kamp Kienast igjen starter på benken i.

Publisert: 16.jun.2008 07:39
Oppdatert: -
HAMAR: Alt tyder på at Roman Kienast får jokerrollen for Østerrike i den avgjørende kampen mot Tyskland. Han håper på enda et godt innhopp. Og at Østerrike kan utnytte at Tyskland nå er under press.
Trolig velger Østerrikes landslagstrener å satse på hurtigtogene Roland Linz og Erwin Hoffer på topp igjen mot Tyskland. De lynraske spissene satte Polen under press i begynnelsen av kampen sist.
Mens Roman Kienast kom inn som en joker etter en time da det polske forsvaret var litt mer kjørt av tempoet.
Trolig blir det slik i dag også.

– Jeg vet ikke hvordan laget blir, men jeg tror jeg starter på benken, sier HamKam-spissen til HA-sporten.

– Tyskland er redde
Med østerriksk seier vil vertsnasjonen på sensasjonelt vis være videre til kvartfinale på bekostning av nabolandet i vest. Østerrikerne har overrasket med fint spill i mesterskapet og bør være fulle av selvtillit.

– Vi kan avgjøre dette selv. Og ikke glem ikke at Tyskland er under et mye større press enn oss. Vi kan slå dem, sier Kienast.
I treningskampen lagene imellom i vår, vant Tyskland 3-0, men Kienast mener akkurat den kampen gjør at tyskerne har respekt for Østerrike nå.

– Vi tapte 3-0, men vi var det beste laget spillemessig. Det husker også tyskerne. Derfor er de redde nå, sier Kienast.

Bragden for 30 år siden
Østerrike var ikke levnet mye håp i sitt eget mesterskap. Rangert som nummer 92 i verden av FIFA forventet de fleste et ydmykende nederlag. Men foreløpig har de østerrikske spillerne tilbakevist de spådommene.

– Når man begynte å snakke om dette mesterskapet var det mange som vitset om oss, noen mente at vi ikke burde delta en gang. Nå er det tilfredsstillende å vise at vi har en reell mulighet til å gå videre, og å gjøre det med en seier over erkerivalene Tyskland, sier Østerrikes manager Andreas Herzog.
Den kampen østerrikerne helst vil bli minnet om i forkant av mandagens oppgjør tok sted i 1978. Under VM i Argentina var det Østerrike som ble for sterke og slo Vest-Tyskland 3-2. Det var et stykke østerriksk fotballhistorie, og nå ønsker Rene Aufhauser og co. og føre nok en kamp inn i historiebøkene.

– Dette er kampen vi alle har sett fram til. Vi har en sjanse til å skape historie her, sier midtbanespilleren Aufhauser.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke