10. des
Klar for revansje: Lars Øvernes diskuterer med keepertrener Ivar Rønningen på tirsdagens trening på Briskeby. Foto: Stein-Erik Stormoen
 
- Det er blitt for mange tabber
HamKam-keeper Lars Øvernes (24) er revansjesugen etter den svake avslutningen på vårsesongen.

Publisert: 24.jul.2013 04.13
Oppdatert: -

For 24-åringen er det en ny erfaring å være førstevalg i toppfotballen.
Nå får han tillit som HamKams redningsmann.
Og etter en god innledning på sesongen, der han vippet baller ut og poeng inn, har det også vært noen nedturer.
- Det har gått veldig opp og ned. Jeg har levert over hele skalaen, fra terningkast seks til én. Første halvdel av vårsesongen var veldig bra, og ellers helt greit. I tillegg hadde jeg to veldig dårlige kamper, sier Øvernes ærlig til HA-sporten.
Kampene han tenker på er borteoppgjøret mot Fredrikstad, da han feilberegnet en høy ball som forsvant inn i garnet, og vårsesongens siste kamp da han forærte Kristiansund et mål i 1-5-tapet.
- Det var stikk motsatt av det å vinne 3-0 borte mot Ranheim. Men sånn må man bare tåle, sånn er fotball.
- Er det blitt for mange tabber?
- Ja, selvfølgelig har det det. Én tabbe er én for mye, det sier seg sjøl. Det har vært to veldig store. Men det er alltid ting å rette på, jeg er aldri helt fornøyd. Sånn må alle andre tenke også, man kan alltid forbedre seg, sier Øvernes.

Ny erfaring

Men som han sier har det vært kamper i den andre enden av skalaen også.
- Dette er den første sesongen min som fast på høyere nivå enn 3. divisjon, og jeg regner med at det vil gå litt opp og ned de første årene. Det må jeg bare leve med.
Høstsesongen sparkes i gang fredag, når Mjøndalen kommer på besøk på Briskeby. Tidligere denne sesongen er det blitt seier i serien og tap i cupen mot de brune med tidligere Kamma-spiss Pål Kirkevold på laget.
- Vi får i hvert fall god trening i å spille mot Mjøndalen. Nå angriper vi litt nedenfra igjen, og det kan være en fordel. Alle vil revansjere måten vi avsluttet vårsesongen på. Vi skal nok ha en god plan for å slå dem.

Koblet av ved bassenget

Laget kom i gang igjen med helgens treningskamp mot Elverum. Selv om spillet ikke var av topp karakter, betyr seieren noe.
- Det var bra at vi vant til slutt, og kanskje får følelsen av at vi er litt på sporet igjen, selv om det bare var en treningskamp med ditto kvalitet, sier Øvernes som har brukt ferien godt.
- Jeg var i Bulgaria og lå ved bassengkanten og koblet av. Jeg tok helt fotballfri, og det tror jeg er viktig.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke