23. jul
MED MOT GODSET? Marcus Pedersen er i ferd med å finne formen. Her i duell med Arnar Førsund på Ilsengbanen.
 
- Det skal være plass til Marcus
Pål Jacobsen satt ringside og så Marcus Pedersen score fire ganger mot Vardal tirsdag. - Det skal være plass til Marcus på HamKams A-lag, sier mannen som scoret over 200 mål for HamKam og totalt 82 eliteseriemål.

Publisert: 15.mai.2008 08:20
Oppdatert: -

HAMAR: Pål Jacobsen (det lille bildet) mener at Marcus Pedersen er klar for eliteseriespill:
- Det bør være plass for ham nå. Når skal han få prøve seg? Det er jo ingen av de andre spissene som scorer mål, sier den tidligere landslagsspissen, som debuterte for HamKam bare 15 år gammel.
Marcus Pedersen er 17.

Pål så Marcus Pedersen lage hat trick på 20 minutter og score fire mål i 3. divisjonskampen mot Vardal.

-Måten han gjør det på
- Han hadde til sammen 12 sjanser og scoret fire mål. Det blir scoring på en av tre sjanser. Det er normalt for en toppscorer. Ikke bare scoret han fire mål mot Vardal. Det var måten han gjorde det på. Han virker utrolig sterk i kroppen. Marcus er en typisk målscorer og sånne typer spiller ikke alltid like godt, men de scorer så å si i hver kamp. Sammenlignet med hvor lite spissene på A-laget har scoret, er han klar for eliteseriespill, mener Pål Jacobsen, som ikke vil si hvilken spiss som bør vike plassen for Pedersen:

- Til det har jeg sett for få treninger, sier mannen som aldri var redd for å skyte.
- Det verste som kan skje, er at du skyter utafor, sa Pål den gangen han drev norske forsvarere til fortvilelse….

I par med Kienast
I går trente HamKam på Ilseng. Marcus Pedersen spilte i par med Roman Kienast. På det andre laget spilte Markus Ringberg og Sebino Plaku sammen.

Tommy Øren, som var spiss mot Fredrikstad, satt og så på med ispose rundt høyre ankel. Han hadde tråkket over og er trolig ute av spill i to-tre uker. Oluwasegun Abiodun trente ikke.
- Han er ikke frisk, sa Arne Erlandsen.
Dermed er fire mann, Ringberg, Kienast, Plaku og Pedersen aktuelle for en spissjobb mot Strømsgodset på Briskeby mandag.
- Jeg føler meg ikke hundre prosent ennå, men begynner å komme i form, sier Marcus Pedersen, som er tatt ut til G-18-turneringen i Portugal kommende uke.

Kollisjon?
- Ifølge programmet skal vi reise til Portugal mandag, samme dag som vi møter Strømsgodset. Jeg skal prate med G18-trener Øyvind Nilsen og høre om jeg kan komme etter resten av troppen tirsdag. Blir jeg tatt ut, vil jeg gjerne spill mot Strømsgodset.
G-18-landslaget skal møte USA onsdag 21. mai, Sverige 22. mai og Portugal 24. mai.
25. mai skal HamKam spille mot Lillestrøm på Åråsen.
Den kampen er Roman Kienast uaktuell til. Det samme er nok Marcus Pedersen også hvis han må spille landskamp mot Portugal dagen før…
- Hvis Marcus spiller mot Strømsgodset og har suksess der, er det fullt mulig for ham å bli hjemme i neste uke, antyder Arne Erlandsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke