18. aug
SPANJOLER I HAMKAM: Ruben Alegre (t.v.) og Juan Manuel Cordero Santana trives i HamKam og Hamar. Nå sikter de mot toppen av norsk fotball. Foto: Rune Steen Hansen
 
– Du må slåss for å lykkes i Spania
HamKams spanske forsvarsspillere er glade for sjansen de har fått i HamKam. Målet er å spille toppfotball. Den sjansen er svært liten hjemme i Spania.

Publisert: 02.jun.2017 06:25
Oppdatert: 02.jun.2017 06:33

De spanske gutta tar imot HA-sporten i en hyggelig kjellerleilighet like ved Hamar Katedralskole. Der har de felles inngang og hver sin lille leilighet.

Fritiden går med til å trene et 16-årslag i HamKam, til å lære norsk og til å se serier på Netflix.

De forteller at de stortrives i Hamar, men de mener også at det er en stor overgang fra livet de er vant til i Spania.

– Særlig om vinteren er det veldig annerledes. I Spania liker vi å gå ut og ta en kaffe. Det gjør vi jo her også når det ikke er for kaldt, men 40 kroner for en kaffe er jo veldig dyrt når du er vant til å betale 10 kroner i Spania, ler Alegre.

Fra Gran Canaria

Begge drømte om kontrakter med storklubber i Spania, men det ser de ikke som noen mulighet nå lenger.

Cordero vokste opp på ferieparadiset Gran Canaria og spilte i storklubben Las Palmas mens Alegre vokste opp i Caceres like ved grensen til Portugal. Han kom seg etter hvert inn på ungdomsakademiet til La Liga-klubben Valladolid, og der spilte han med flere av dagens La Liga-stjerner.

– Det er så mange gode spillere som kjemper om kontrakter i Spania. Det er de færreste som lykkes til slutt, sier Alegre.

– I Spania er det nesten så man slåss for å få sjansen i fotball. Det er mye mer alvor enn i Norge. Vi fikk med oss det Lukasz Jarosinski sa om polske gutter og norske, og jeg vil ikke si at norske gutter har dårlig holdning, men det er annerledes i Spania. Du må jobbe hardere der for det er så mange å konkurrere med, sier Cordero.

Vil til Eliteserien

Begge to forteller om en fotballoppvekst med nye trening og gode trenere. Og treningene var alltid med ball.

– Vi løp aldri uten ballen i beina. Og vi spilte mye med høy intensitet på små flater, forteller Cordero.

De er godt fornøyd med startet på HamKam-karrieren, men begge ser for seg at de kommer til å spille fotball på et høyere nivå.

– Jeg vil spille i Eliteserien. Det er målet, sier Alegre.

– Vi trives godt i HamKam, men jeg synes både vi og HamKam fortjener å spille på et høyere nivå. Vi må bare fortsette å spille godt her, sier Cordero.

Begge snakker også om at de har hørt mye om at HamKam har vært en stor klubb.

– Alle snakket om HamKam som en stor klubb da jeg var i Nybergsund også, men det har ikke gått så bra de siste årene. Nå ser vi i ansiktene på fansen at de er gladere. Og jeg synes det fungerer bra i HamKam nå, sier Cordero.

Etter sju serierunder topper også HamKam sin 2. divisjonsavdeling med 19 poeng på sju kamper. Fire poeng foran neste lag.

Mandag 2. pinsedag er det ny kamp mot Skeid borte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke