21. jun
 
- Ekstraordinært med politianmeldelse

Publisert: 27.aug.2008 06:12
Oppdatert: -
HAMAR: Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, tror ikke det blir mer aktuelt å politianmelde episoder på fotballbanen.

- Det bør bare skje i ekstraordinære tilfeller, mener han.
HamKam-spilleren Leonardo da Silva har bedyret at han ikke skallet ned Abgar Barsom med vilje i søndagens kamp mot Fredrikstad. Ledelsen i Fredrikstad-klubben vurderte likevel å politianmelde HamKams brasilianske spiss, men i samråd med Barsom selv har klubbledelsen kommet fram til at de ikke går til anmeldelse av HamKam-spilleren.
FFK tar likevel sterk avstand fra det som skjedde på banen, heter det i en melding på fredrikstadfk.no.
Niels Røine i Norsk Toppfotball tror ikke det kommer til å bli mer vanlig å vurdere politianmeldelse i slike saker.
Røine sier til HA-sporten at han tror det er umulig å ha en generell mening om det er riktig eller galt å politianmelde episoder som skjer i kamp ute på ei fotballbane.
- Hver enkelt situasjon må vurderes, sier Røine. - Men jeg synes det er riktig at Barsom selv har fått muligheten til å vurdere om saken skulle anmeldes eller ei.
Røine synes det er vanskelig å si noe generelt om hva som kan anmeldes til politiet.
- Fotballen har selv straffeutmålinger som ivaretar sporten, og det må være noe ekstraordinært for at politiet skal inn i bildet.
- Var episoden på Briskeby søndag det?
- Det vil jeg ikke mene noe om. Jeg vil ikke stille meg til doms over det som skjedde, men jeg har stor respekt for at Fredrikstad-spilleren ikke ville ta det videre, sier Niels Røine.
Det er opp til Norges Fotballforbund å vurdere eventuelle straffereaksjoner mot Leonardo, og den avgjørelsen kommer etter alt å dømme i løpet av dagen i dag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke