17. jul
Skuddfarlig: Ole Amund Sveen har et meget fryktet skuddbein. Her tester han skuddfoten, mens Håkon Aalmen studerer spilleren som er på utlån til HamKam fra Strømsgodset.Foto: Stein-Erik Stormoen
 
- En bra signering av HamKam
Thomas Lehne Olsen tror HamKam vil få stor nytte av Godset-kompisen Ole Amund Sveen.

Publisert: 10.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

Som HA-sporten kunne avsløre i går var Strømsgodset-spilleren ønsket i HamKam. Fredag var signaturen på plass, og Redalen-gutten gjennomførte sin første treningsøkt med nye lagkamerater.
Kamma ville også ha Lehne Olsen, men fikk nei av Godset.
- Vi har vært ute etter en duo fra samme klubb. Den ene fikk vi ikke. Da (Erik) Tønne gikk ville vi ha en offensiv spiller. Selv om Sveen har spilt mest stopper i Godset, er det offensiv han er. Han kan bekle stort sett alle roller offensivt, og det er først og fremst sentralt i banen og som hengende spiss jeg ser ham akkurat nå, sier HamKam-trener Vegard Skogheim om Sveen.

Spennende signering

- Han har vært i en eliteserieklubb på vei opp og fram, har gode holdninger og også noe å komme med når det gjelder kvalitet og hvordan vi skal bli bedre. Selv om han ikke han spilt hundrevis av eliteseriekamper, har han stort sett vært i troppen i alle kamper. Det viser at det er en bra spiller, sier Skogheim, som mener det er tidlig å si om han starter mot Hødd i morgen.

Snakket sammen fredag

Tidligere Kamma-spiss, Thomas Lehne Olsen, hadde mye kontakt med Sveen i Godset, og snakket med ham allerede etter første trening i går. Modølen tror 23-åringen vil tilføre mye.
- Det er en hardtarbeidende type som er ganske bra med ballen og kan brukes på flere plasser. Han har fart og mange bra kvaliteter. Hvis han spiller i mellomrommet og får vendt opp er han farlig fra rundt 30 meter og inn, og kan løpe til han går på døra. Jeg tror det er en bra signering av HamKam, sier Lehne Olsen, som fredag fikk beskjed om at Godset ikke vil leie ham ut tross Europa-exiten torsdag.
Sveen selv roser sin nye klubb for mottakelsen han har fått.
- Det ser veldig bra ut. Alt ligger til rette for at dette kan bli kjempemorsomt. Nå skal vi kjempe om opprykk.

Ikke flere inn

- Hvorfor HamKam?
- Godset hadde mest å si på det, men HamKam er en klubb jeg har litt forhold til fra før. Målet er å få bra med kamper i beina og å score noen mål igjen, sier Sveen.
- Er dere ferdighandlet nå, Skogheim?
- Vi sonderer ikke terrenget mer, men detter Messi ned fra himmelen skal vi se om det er mulig. Men vi er veldig fornøyde med den signeringen vi har gjort, smiler Vegard Skogheim.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke