11. des
Beskjed: Vegard Skogheim (t.v.) vil forenkle ting for Heidar Geir Juliusson og de andre HamKam-spillerne på trening framover.Foto: Trond Lillebo
 
- Gjør ting enkelt!
To strake tap i seriestarten er godt under pari for HamKam. Trener Skogheim tror det er på tide å forenkle ting.

Publisert: 15.apr.2014 04.00
Oppdatert: 15.apr.2014 04.00

- Å tape to fotballkamper er på ingen måte noen krise, men vi ønsker å komme oss inn på vinnersporet så kjapt som mulig, sier Skogheim, som samlet støtteapparatet sitt til et møte i går ettermiddag.

- Spillerne hadde sitt eget møte, uten trenere til stede, forteller Skogheim, som hadde med seg følgende oppsummering fra ledermøtet:

- Vi skal gjøre ting enda enklere, og sørge for at spillerne gleder seg enda mer til å trene, sier HamKam-sjefen.

Udramatisk møte

Mer trøkk og mer intensive treninger, mindre formasjonstreninger hvor spillerne må tenke og fundere, er sjefens oppskrift på treningsfeltet framover.

Skogheim understreker også at det er helt normalt at spillerne har møte uten at han selv er til stede, og at det var han som bad gutta om å snakke sammen i går.

- Oppdraget fra meg var enkelt: Hvordan snu dette raskest mulig? forteller Skogen, som ønsker å overlate til spillerne selv å fortelle hva utfallet av deres møtet ble.

- De har informert meg, og vi er veldig enige, smiler treneren.

Langt unna krise

- Du er ikke redd for at separate møter er med på å gjøre to tap mer dramatisk enn hva de faktisk er?

- Det kan hende det kan oppfattes slik av dem rundt oss, men slike møter er faktisk en del av måten vi jobber på gjennom en hel sesong. Forskjellen denne gangen var at jeg varslet dagens møte rett etter tapet mot Nest-Sotra, sier Skogheim som har studert tapet grundig på video.

- Som alltid er det små marginer som gir veldig store utslag, og alle baklengsmålene er mulig å unngå, kommenter Skogheim.

- Var du og spillergruppa forberedt på null poeng etter kampene mot Hødd og Nest-Sotra?

- Det har vi ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg er like lite forberedt på full pott, som null poeng, sier HamKams trener.

Truls Jevne Hagen, som er en del av Kammas kapteinstrio, opplevde gårsdagens spillermøte som lite dramatisk, men likevel selvkritisk.

- Stange gjennom betong

- Kort fortalt snakket vi om at de ulike lagdelene må jobbe med de enkle tingene. For oss bak på banen er det snakk om å banke ballen kynisk vekk fra eget felt, og framover må de offensive spillerne stange hodet gjennom betong for å score mål, sier backen, som synes Kamma har blitt stresset i seriekampene.

- Vi var langt bedre til å jobbe tålmodig om vi kom under i treningskampene, og må finne tilbake tryggheten, sier Hagen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke