18. aug
klar: Tobias Ødegård (t.v.) gleder seg til å spille på høyrebacken. Saihou Jagne (t.h.) starter på topp. FOTO: Anders BAKKERUD LARSEN
 
HamKam: – Gøy å prøve nye posisjoner
Tobias Ødegård erstatter suspenderte Truls Jevne Hagen på høyrebacken. Og Bærum-mannen tar utfordringen på strak arm.

Publisert: 30.jul.2016 11:01
Oppdatert: 30.jul.2016 13:57

Truls Jevne Hagen pådro seg sitt tredje gule kort i bortemøtet med Nybergsund lørdag.

Det gjør at Tobias Ødegård får prøve seg på modølens plass.

– Det er et rom som skal fylles. Jeg blir nok ikke å se like mye opp og ned som Truls, men jeg håper å kunne bidra offensivt. Dersom jeg klarer å bidra med halvparten av det Truls bidrar med offensivt, kommer jeg til å være fornøyd, sier Ødegård og legger til:

– Det defensive blir det viktigste, sier spilleren som spilte anker borte mot Byåsen i juni.

– Jeg er nok bedre som anker, for da kan jeg løpe rundt og takle, og det er jeg god til. Men jeg synes uansett det er gøy å prøve nye posisjoner, sier han.

positiv knappen

Trener Kevin Knappen tror Ødegård kommer til å takle høyreback-rollen på en god måte.

– Vi måtte omskolere en av stopperne. Vi tenkte på å flytte ut Marius Bratberg Lund, men vi ønsker ikke å gjøre flere endringer. Tobias har fart og en god fot, og jeg tror det kommer til å gå veldig fint. I tillegg får vi inn en ekstra midtstopper, og vi skal møte et lag som har mye fysikk, sier han.

Truls Jevne Hagen er ikke i tvil om at Ødegård kommer til å takle rollen fint.

– Jeg tror det blir bra. Tobias har en god fot, bra fysikk, og han er god defensivt. Han kommer til å løse det bra, sier Jevne Hagen.

god treningsuke

Kevin Knappen skryter av lagets innsats den siste uken.

– Treningsuka har vært god, kanskje vår beste. Vi har hatt god intensitet og kvalitet, så vi er godt forberedte på det vi skal møte, sier Knappen om laget som HamKam ikke har klart å slå på tre forsøk i løpet av de to siste sesongene.

– Jeg tenker ikke så mye på hva som har skjedd før. Vi fikk vår første seier mot Nybergsund i «moderne tid» sist, og det skal vi gjøre mot Nardo også, sier han.

Sollie Rønning usikker

Toppscorer Ivar Sollie Rønning var usikker før kampen mot Nybergsund for en uke siden, og igjen er Knappen usikker på om han kan bruke den viktige trønderen fra start.

– Ivar har ikke trent i det hele tatt denne uken. Han var med litt i dag (i går). Lysken hans er øm og vond, og nå er han enda litt ømmere. Vi ser an fram til kampstart.

Kampstart: 14.00 på Briskeby. Vi har live på h-a.no.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke