24. jun
PÅ VEG VEKK: Oddbjørn Lie forlater HamKam til fordel for Aalesund. Dette bildet ble tatt høsten 2012.
 
- HamKam har gjort samme tabbe som i fjor
HAs sportsredaktør Rune Steen Hansen er kraftig opprørt over at Oddbjørn Lie forsvinner gratis til Aalesund.

Publisert: 03.jul.2013 16:20
Oppdatert: -

- Her gjør klubben akkurat den samme tabben som i fjor, da de lot lagets beste spiller, Thomas Lehne Olsen, gå til Strømsgodset. Dette er dårlig langtidsplanlegging av klubben, tordner Hansen.

LES OGSÅ: Oddbjørn Lie går til Aalesund

Sportsredaktøren mener HamKam burde ha satt seg ned allerede i fjor høst og kartlagt hvilke spillere som var de viktigste å beholde, for så å gi disse tilbud om nye kontrakter.

- De beste spillerne burde fått kontraktsforslag allerede før jul i fjor. Det er for sent å komme med nye kontrakter i mai eller juni. HamKam burde ha visst at Oddbjørn Lie kunne bli så god at andre klubber ville bli interessert, mener han.

Hansen syns det er synd at Lie nå forsvinner fra Kamma.

- Oddbjørn Lie har trivdes i Hamar, og har kanskje vært lagets beste spiller hittil i år. Det er veldig beklagelig at han nå er på vei vekk, sier den svært engasjerte sportsredaktøren.

Hansen ønsker samtidig å gi ros til HamKam for å ha utviklet Lie til å bli en bedre fotballspiller.

- Vegard Skogheim og Kamma skal ha skryt for å ha fått Oddbjørn Lie tilbake i så god form, avslutter han.

Fnyser av påstandene
Daglig leder i HamKam, Finn Jul Paulsen, er sterkt uenig med HAs sportsredaktør.

- Dette er bare tøv og tull! HamKam var i praksis konkurs før jul. I en slik situasjon kunne vi ikke lure spillere til å skrive under på lange kontrakter, sier han.

Paulsen hevder det ville vært helt urealistisk å tilby Oddbjørn Lie en utvidet kontrakt før jul.

- HamKam har vært under økonomisk overvåking, og vi fikk klar beskjed om at vi måtte rydde opp i økonomien før vi kunne inngå lange kontrakter. På daværende tidspunkt hadde vi rett og slett ikke lov til å tilby spillerne slike kontrakter, sier han.

Paulsen sier Aalesund har vært interessert i Oddbjørn Lie over en lengre periode, og at de ikke kan tvinge spilleren til å bli i HamKam.

- Når et av Norges beste lag tilbyr ham en 3-årskontrakt, og Oddbjørn i tillegg ønsker å reise hjem til Aalesund, da er det lite vi kan gjøre. Vi ga ham et tilbud om langtidskontrakt med HamKam i juni, men vi aksepterer at han heller valgte Aalesund. Det har vært en bra prosess, selv om vi nå mister ham. Vi må bare ønske lykke til og takke for den gode innsatsen han har gjort i HamKam, avslutter Paulsen.

- Det trengs forarbeid
Sportsredaktør Hansen slår seg ikke til ro med Paulsens motangrep.

- Paulsen sier det han må si i en slik situasjon. Men, dette handler ikke bare om en spiss som setter ballen i mål; det trengs forarbeid også. Det samme må gjelde for en klubbdirektør med ansvar for økonomi og marked når han skal være i posisjon til å fornye kontraktene til de beste spillerne, sier Hansen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke