22. jul
TUNGT: Jan Michaelsen etter kampen mot Stabæk i november 2006. I følge de fleste statistikkene, rykker HamKam ned igjen...
 
- HamKam rykker ned
Bare tre poeng etter de første seks seriekampene, fører, ifølge statistikkene, til HamKam-nedrykk. I løpet av de siste 20 sesongene har åtte av ni nyopprykkede lag, med bare tre poeng eller færre etter seks kamper, rykket ned.

Publisert: 08.mai.2008 13:24
Oppdatert: -

HAMAR: Bodø/Glimt er unntaket. De hadde bare tre poeng etter de seks første, men havnet på 9. plass i 2001. Den posisjonen som HA-sporten hadde tiltenkt HamKam.

Før sesongen.

Har klart seg før
Dermed sier det seg sjøl at neste kamp, mot Strømsgodset på Briskeby 19. mai, blir mer enn en vanlig seriekamp for HamKam. Tre poeng mot Godset, samtidig som Rosenborg og Lillestrøm møtes på Lerkendal, betyr at HamKam karrer seg vekk fra jumboplassen.

Vi har opplevd før at et HamKam-lag på bunnen, har klart seg. Under Solbakkens regime, i 2005, testet HamKam tabellbunnen. De grønne hadde bare åtte poeng etter de ti første kampene, men kjempet seg vekk fra den triste posisjonen og endte på 10. plass.
I 2006 hadde Tromsø bare fire poeng etter de seks første, men klarte seg. HamKam og Molde eide begge sju poeng etter de seks første kampene, men rykket ned.

Ingen skal føle eg sikre…
I fjor hadde Odd Grenland bare tre poeng etter seks serierunder.
Og rykket ned.

Men Start hadde hele ti og Sandefjord åtte. De rykket ned, de også.
Så det er ingen som skal føle seg sikre.
Men HamKam har en jobb å gjøre. De må antakelig vinne åtte av de 20 gjenstående kampene for å legge bunnplassen bak seg. Nest siste plass gir kvalifisering mot nummer fire i 1. divisjon.
Fordi Norges Fotballforbund vil skape litt ekstra blest om 1. runde i cupen, er hele runden plassert i Pinsen. HamKam skal til Sander 2. pinsedag.

Viktig dato
Erlandsens karer har derfor god tid til å konsentrere seg om neste seriekamp hjemme mot Strømsgodset. Et lag som ikke har vunnet en obligatorisk kamp i Hamar på 32 år.

1. august er en viktig dato. Hvis HamKam velger å skifte ut spillere og samtidig kjøpe/leie nye, er 1. august dagen da overgangsvinduet åpner.
Etter denne dagen er det igjen 11 serieomganger, pluss kvart-, semifinaler og NM-finalen.
PS: HamKam møter Brann i Bergen 3. august…

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke