23. jul
Stolt: Viktor Adebahr ble utnevnt til HamKams kaptein kommende sesong. Svensken er stolt over å bli vist så stor tillit og smiler om kapp med La Manga-sola.Foto: Rune Steen Hansen
 
- Har blitt en mer seriøs gjeng
Den seriøse svensken Viktor Adebahr (24) er plukket ut som HamKams nye kaptein. Det tar han som en tillitserklæring.

Publisert: 01.mar.2014 04:13
Oppdatert: -

24-åringen er tydelig stolt av å ha blitt presentert som kaptein for HamKam og leder for kapteinsgruppa på tre spillere.
Med seg som visekapteiner har han fått nykommeren Pekka Lagerblom og den rutinerte klubbspilleren Truls Jevne Hagen.
- Jeg lever som en toppidrettsutøver, og er glad for at hele spillertroppen har blitt enda bedre på detaljene i løpet av det året jeg har vært her, sier Adebahr til HA-sporten.

Sammensveiset gjeng

Midtbanespilleren hadde en fin debutsesong for HamKam i 2013, og den nyvalgte kapteinen tror årets utgave av Kamma kan ta nye steg i riktig retning.
- Veldig mange trener mye og godt. Det er stadig vekk flere spillere som står igjen etter trening for å terpe på detaljer. I tillegg er årets HamKam-stall enda mer sammensveiset enn den var i fjor, sier Adebahr som ikke har vært kaptein siden han spilte ungdomsfotball i Sverige.
Adebahr kom til HamKam etter tre sesonger i Ull/Kisa, og det var ikke økonomi som trakk Uddevalla-gutten til Hamar.
- Sportslig var HamKam et steg opp for min del, og jeg liker måten HamKam ønsker å spille fotball på, sier svensken som også er assistent på Kammas juniorlag og spillerutvikler for 2000-årgangen.

Skogheim ville ha flere

Vegard Skogheim er godt fornøyd med sin nye kapteinstrio.
- Jeg tror det er smart å ha tre stykker i ei slik gruppe. Viktor går foran med strålende holdninger, Pekka kommer utenfra og tilfører ny impulser og Truls representerer kontinuiteten i laget, sier Skogheim og avviser at en ledertrio er et bevis på at laget mangler den opplagte lederen.
- Tvert imot. Vi har så mange ledertyper, på forskjellige områder, at dette er med på å få mest mulig ut av hver enkelt, fastslår Skogheim.

Lugn svenske

Kammas nye kaptein er ikke en person som strør om seg med store ord. Han er langt mer fokusert på å lede gjennom å vise dønn solide holdninger.
- Jeg er opptatt av at gutta på laget har det bra, og jeg forsøker å være både konstruktiv og oppbyggende for kameratene mine, sier Adebahr, som bruker følgende tre stikkord for å beskrive seg sjøl:
* Seriøs.
* Snakker mye.
* Omsorgsperson.
Trener Vegard Skogheim beskriver kapteinen sin største styrke slik: Ansvarsfull.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke