19. jun
OPTIMIST: Morten Kristiansen forteller at det jobbes knallhardt med økonomi i HamKam hver eneste dag. Han er trygg på at de unngår minuspoeng nå. Her sammen med Mads Brannstorph (t.v.) og Finn Jul Paulsen.
 
- Helt sikker på at vi slipper minuspoeng
30. juni var en nøkkeldato for HamKam i forhold til kravene fra fotballforbundet. Styreleder Morten Kristiansen er trygg på at de klarer minstekravet, og slipper minuspoeng.

Publisert: 02.jul.2013 04:13
Oppdatert: -

I forhold til rapporteringen er det et system med poeng.
- Dette er en lisensteknisk rapportering, og jeg er sikker på at vi oppnår 48,5 poeng, som er minstekravet. Tallene per 30. juni skal rapporteres inn 1. september, sier Morten Kristiansen.
Konsekvensen for klubber som ikke klarer å innfri minimumskravet er minuspoeng.

Jakten på poeng

Det er flere ting som innvirker på NFFs poengsetting.
- Egenkapitalsituasjonen vår er betydelig bedret. Der har vi fått positive bidrag. Når det gjelder resultatet bør vi ha en pluss 31. desember på en prosent av omsetningen. Det betyr om lag 175.000 kroner. Det siste som teller er noe som kalles disiplin. Der scorer vi poeng på ting vi klarer å innfri i forhold til oppfølgingssystemet, som vi har vært underlagt lenge.
Hvis HamKam klarer 65 poeng i løpet av året, og klarer å holde det i de to påfølgende rapporteringene, går de ut av såkalt rød sone.
- Det er realistisk at vi skal klare det, og det er helt nødvendig for HamKam, sier Kristiansen.

Ikke full oversikt ennå

Han kan ikke si om HamKam går i pluss per 30. juni ennå.
- Vi har ikke full oversikt. Det skyldes at det bare er noen timer siden Kongsvinger-kampen. I tillegg har vi noe på kostnadssida som ikke er avklart ennå. Det handler blant annet om merutgifter i forbindelse med flytting av et par bortekamper. Der jobbes det med løsninger, sier styrelederen, og fortsetter med 30. juni-tall:
- Slik situasjonen er nå kan vi faktisk klare minstekravet til Norges Fotballforbundet med en minus på drøyt 100.000 kroner. Men vi håper selvfølgelig å gå i pluss, sier Morten Kristiansen, og avslutter:
- Vi jobber knallhardt med å få folk til Briskeby, og det er bedring fra i fjor. Vi oppfordrer alle som bryr seg om HamKam til å stille opp på Briskeby. Det er positivt på alle måter.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke