22. jul
BEKYMRET: Lars Tjærnås venter med sin sommerferie til han er ferdig med en oppsummering og en evaluering av vårsesongen. Skadesituasjonen bekymrer sportssjefen og klubben.
 
- Ikke bare uflaks
Sportssjef Lars Tjærnås mener det ikke kan skyldes bare uflaks at HamKam har vært så til grader skaderammet. Derfor stiller han nå flere spørsmål rundt blant annet treningsopplegget i en kommende evalueringsprosess.

Publisert: 10.jun.2008 06:00
Oppdatert: -

HAMAR: Da HamKam dro til Valdres søndag, manglet det 13 mann (to på landslagsoppdrag) fra A-stallen. Og helt siden den siste treningsleiren i Tyrkia har HamKam opplevd et unormalt høyt skadeomfang. De har manglet sju-åtte mann til de fleste kampene. Og med flere borte på landskamper i tillegg, har fraværet i A-stallen blitt så stort at det helt klart har gått ut over de sportslige prestasjonene.

Selv om ingen i HamKam vil bruke det som en unnskyldning offentlig.

Plager Erlandsen
Den alvorlige skadesituasjonen i klubben plager alle i HamKams støtteapparat.

Kanskje aller mest trener Arne Erlandsen. For når det blir mange skader, stilles det også spørsmål rundt treningsopplegget.
- Dette går på det jeg har ansvar for, derfor gnager det meg ekstra. Jeg er veldig opptatt av at vi lærer av eventuelle feil vi har gjort, sier Erlandsen.

Gikk bra i vinter
Sportssjef Lars Tjærnås drøyer ferien en stund til. I går var han allerede i gang med en oppsummering og evaluering av vårsesong. Også han er opptatt av skadesituasjonen.

- Når antall skadde spillere blir så høyt over en lengre periode, kan vi ikke bare si at det er uflaks. Da skylder vi oss selv å stille spørsmål rundt det vi har drevet med, men dette er først og fremst noe vi skal gjøre internt sier Tjærnås til HA-sporten.
Fakta er HamKam var skadefrie og så bra ut helt fram til den siste treningsleiren i Tyrkia. Der nede og i etterkant av den turen, kom skadene på løpende bånd.
- Vi fikk ikke skader så lenge vi trente hardt. Skadene kom da vi slapp opp, sier Erlandsen.

Børstad endret seg?
Han mener skifte av underlag kan være en forklaring. Men han mener også at kunstgressbanen på Børstad var bedre i vinter enn i vår.

- I vinter gikk det bra. Da var det fuktig på banen, men så fort snøen ble borte, ble banen hardere og tørrere, sier Erlandsen.
Banen ble nemlig ikke vannet fordi maskinene som gjør dette ble vurdert for tunge for banen.
- Det gjorde at friksjonen nok ble større. Og det øker jo sjansen for skader, sier Erlandsen.
Når HamKam nå går inn i sommerferien, er det med følgende skadeliste: Jan Michaelsen, Vegar Bjerke, Håkan Malmström, Marcus Pedersen, Pål Strand, Tom Kristoffersen, Svein Inge Haagenrud, Marius Gullerud, Srdjan Urosevic, Steve Cooreman og Tom Kristoffersen.

Flere elementer
Skadeomfanget er likevel bare en liten del av det arbeidet Tjærnås nå har satt i gang. Han har delt om problemene i tre deler.

- Det er en fysiologisk del, en mental del og en spillemessig del. Og så er det problemstillinger som gjør at disse elementene kan henge sammen. Det kan jo i enkelte tilfeller se ut som ballen brenner når vi får ballen. Vi har mer tid enn vi tror. Da er det spillemessige og mentale elementer som spiller inn, sier Tjærnås.
Et spørsmål som sikkert dukker opp hos Tjærnås også, er om Erlandsen har kjørt spillerne for hardt i vinter. HA-sporten vet at spillerne har ment at det til tider har vært for lange økter.
- Vi har hatt økter på to timer og opp til to timer og 15 minutter, men da det nærmet seg seriestart kuttet vi ned på dette. Vi trente enda mer i fjor, men intensiteten har nok vært høyere i år fordi vi har flere kvalitetsspillere, sier Arne Erlandsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke