26. jun
Petter Vaagan Moen (f.v.), Markus Solbakken, Anders Jevne Hagen og Ivar Sollie Rønning
FOTO: Rune Steen Hansen
 
– Jeg kommer til å levere goaler uansett
Etter en tung måned med sjukdom, sprudler Petter Vaagan Moen igjen. Nå garanterer han mål uansett hvor han spiller.

Publisert: 21.mar.2017 18:28
Oppdatert: 21.mar.2017 18:45

Da 33-åringen skrev under for HamKam før jul, la ikke spilleren Petter Vaagan Moen skjul på at han så for seg drømmerollen som hengende spiss i HamKam.

Les også: Møt HamKams Top Gun

Som assistenttrener mener Petter Vaagan Moen nå at det er bedre at han lar Kevin Beugre og Ivar Sollie Rønning bekle de to rollene på topp, mens han selv nå er nærmest en plass som høyrekant. Og da mest som en kantspiller som går inn i banen og avslutter når mulighetene byr seg.

Les også: Drar til Spania for å spleise laget

– Jeg tenker at når vi har så mange bra spillere, er det viktig å få ut det beste av laget, sier Petter Vaagan Moen.

Kan forme rollen sin

Og det er en voksen og moden utgave av Mjøsas Beckham som snakker ut om rollen sin i HamKam etter treningen i La Nucia – litt øst for den sterkt norskbefolkede kystbyen Albir i Spania.

Selv om han tidlig flagget ønsket om drømmerollen sin rett bak toppspissen, er han helt rolig når han snakker om at det er mer fornuftig at han gir fra seg den plassen til Ivar Sollie Rønning. Det er ikke sikkert en yngre utgave hadde uttalte seg på samme måte.

– Vi har Kevin og Ivar som er gode spillere foran der, og det viktigste er at laget gjør det bra. Så kan jeg forme rollen min litt som jeg vil.

– Jeg kan gå inn og avslutte når det er muligheter for det. Vi må bruke alle de beste spillerne våre, og sånn det har vært nå, så har det jo sett veldig bra ut. Om jeg spiller sentralt, høyre eller hengende, det spiller ingen rolle. Jeg kommer til å levere goaler uansett. Det skal jeg.

– En yngre utgave ville kanskje kjempet mer for drømmerollen?

– Ja, men det blir på en litt annen måte nå. Jeg har erfart mye og laget må fungere. Jeg har en rolle i trenerteamet også som gjør at du ser det på en litt annen måte, sier Petter Vaagan Moen.

Slet med virus

På tirsdagens trening så han veldig pigg ut, og det er alle i HamKam glade for. Den siste måneden har han nemlig slitt med sjukdom. Et virus har holdt ham tilbake. Og det har tatt litt tid. Helt siden kampen mot Brumunddal på Børstad har han skrantet.

– Det var blytungt i den kampen. Det var ikke mye overskudd da. Jeg har vært plaget i tre-fire uker, men folk blir sjuke. Og nå er jeg helt fin. Jeg gleder meg til å spille torsdag, sier han.

Samtidig som han preget treningen på kunstgresset i La Nucia, tok han seg også tid til å veilede de yngre spillerne når det var stopp i spillet. Rollen som veileder ser ut til å passe ham perfekt.

– Det jeg tenker på, er å få ut det beste av meg selv og de rundt meg. At vi gjør riktige valg med ballen. Det er gøy å komme inn i trenerteamet og få en litt annen rolle. Dette er ei fin gruppe også, og det er ydmyke spillere som vil opp og fram. Det er mye talent i HamKam, så handler det om å ta det et steg videre.

– Er de like ivrige som du var?

– Folk er forskjellige, men noen er sånn som jeg var også.

Tror på opprykk

– Er du forsterket i troen på opprykk?

– Ut ifra de kampene vi har spilt, ser det bra ut. Vi skal jo være med der. Det handler om å komme i flytsonen. Det blir tre-fire lag i toppen, og så er det alltid noen lag som overrasker.

– Merker du at det er et par knepp ned fra Strømsgodset da?

– Ja, det gjør jeg. Det handler først og fremst om valg, men tempoet her er bra.

– Hvor god er 2017-utgaven av Petter Vaagan Moen?

– Jeg er i hvert fall klokere, og jeg skal være en sterk bidragsyter. Jeg skal være markant, og jeg føler meg pigg nå. Jeg føler meg ikke som 33 år, sier en selvsikker og trygg Petter Vaagan Moen.

P.S. HamKam spiller mot Fana torsdag klokka 14.00.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke