20. jun
TESTES: Brasilianeren Caihame gjorde sine saker bra på sin første HamKam-trening. Bak: Marcus Pedersen.
 
- Kan dukke opp en diamant…
- Det kan jo dukke opp en diamant, sier HamKams sportssjef Lars Tjærnås mens han studerte den spennende brasilianeren Caihame (21) på treningsfeltet.

Publisert: 19.aug.2008 06:00
Oppdatert: -
HAMAR: - Bra steg, stor vilje og fart og ivrig etter å vise seg fram.\ \\ Så vi får se utover i uka. Han er atypisk det du forbinder med en brasiliansk spiss, var Lars Tjærnås' konklusjon etter å ha sett spissen fra Sao Paulo-området i Brasil presenterte seg på HamKam-treninga i går.
Rask
Han var ingen diger spisstype, slik en av agentene hans, Tor Magnus Kubara, antydet i fredagsavisa.

Men han var godt over 1,80, kjapp, spenstig, fintesterk, og tok for seg. Skjøt så fort mulighetene oppsto. Og han tålte to timers trening.
HA-sporten har sett mange nykommere på test i HamKam i årenes løp.
Denne karen så ut til å ha noe ekstra innabords.
Og han besitter noe HamKam så sårt mangler: Fart…

- Var kvikk
- For tidlig å si hvor bra han er, men han var kvikk, sa Arne Erlandsen etter treningsøkta.

Men han så, som oss, at Caihame fra Campinas FC tre kvarters kjøretur fra Sao Paulo, har spilt fotball før, at han har fart og er venn med ballen.
De nærmeste dagene vil vise seg om HamKam har hentet over en uslipt diamant, eller om han blir vraket som to andre brasilianere ble for noen uker siden.

12 mål
Caihame er 21 år gammel og spiller for nivå-tre-klubben Campinas FC. Der har han scoret 12 mål så langt i sesongen. Han har sin bakgrunn fra klubben Uniao Barbarense, Sao Paulo FC, Indenpedente FC og Inter de Limeira FC.

Han er et ubeskrevet blad som HamKam vil teste på grunnlag av CV og rapporter. Speideren så Caihame i tre kamper hvor han til sammen scoret fem mål.
Den spennende brasilianeren kom til Hamar sent fredag kveld og hadde landsmannen Leonardo som guide og hjelper i helgen.
«Leo» er også fra Sao Paulo-regionen og fant fort tonen sammen med Caihame.

- Offensiv klubb
- Vi plukket jo i sin tid opp Roman Kienast på samme måte for tre år siden Han kom til oss like før overgangsvinduet stengte. Jeg vil berømme HamKam, som er offensiv og tar sjanser. Det kan jo fort dukke opp en diamant. Og det vil gnage lenge hvis vi sier nei takk til å se på en kar som senere blir stjerne i en toppklubb, sier sportssjef Lars Tjærnås.

Caihame blir ingen dyr mann hvis HamKam tar sjansen på ham:

- Nei, HamKam skal ha råd til ham, sier Tor Magnus Kubara, som sammen med Pavel Gunia og svensken Patrick Mörk har oppdaget Caihame. Det er polsk-brasilianeren Gunia som har sett Caihame i aksjon i Brasil.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke