25. jun
ROLIG: HamKam-trener Arne Erlandsen (t.v.) og Vegard Skogheim leste Emil Søbak Gundersens kritikk av toppidrettskultur i fotball og HamKam i lunsjen i går. Erlandsen føler seg ikke truffet av kritikken, men er åpen for at ting kan gjøres bedre.
 
- Kjenner meg ikke igjen
Vegar Bjerke (det lille bildet) sier at han ikke kjenner seg igjen i Emil Søbak Gundersens framstilling. Svein Inge Haagenrud mener skiløperne får feie for egen dør. Og Arne Erlandsen mener HamKam trener riktig nå.

Publisert: 09.mai.2008 06:00
Oppdatert: -

HAMAR: Emil Søbak Gundersen klarte å piske opp stemningen på Briskeby i går med sin kritikk av toppidrettskulturen i HamKam og norsk fotball.

Søbak Gundersen mente toppidrettskulturen var fraværende i HamKam. Og at spillerne var langt unna å være 24-timersutøvere.

- Vet ingenting
Flere HamKam-spillere reagerer kraftig på uttalelsene hans.

- For det første, har han ikke så mye grunnlag å uttale seg om. Det er lenge siden han trente med oss, og det var ikke mye han var med. Han vet egentlig ingenting om dette nå, sier Vegar Bjerke til HA-sporten.
Men Bjerke mener også at det har vært en utvikling siden Søbak Gundersen hospiterte på A-laget som 15- og 16-åring i 2002 og 2003.
- Spillerne er mer profesjonelle nå. Jeg kjenner meg ikke igjen. Fotballspillere i Tippeligaen er mer profesjonelle enn det han framstiller, sier Bjerke.

- Få som sluntrer unna
Han innrømmer at det helt sikkert finnes dårlige eksempler i fotballen, men samtidig mener Bjerke det er vanskeligere for fotballen, som har ei stor gruppe som skal fungere.

- Kosthold er nok individuelt. Og det er lettere å måle slikt i ski. Jeg tror likevel det er få tippeligaspillere som sluntrer unna. Samtidig skjer det jo at skiløpere skeier ut. Det har jeg sett reportasjer om, selv under store mesterskap, sier Bjerke, som ikke forstår motivet med Søbak Gundersens utspill.
- Hvorfor skal han kommentere HamKam på denne måten nå? spør Bjerke.
Keeper Svein Inge Haagenrud var også i HamKam da Emil Søbak Gundersen trente med A-laget til HamKam. Han mener skiløperne har sine egne problemer å ta tak i.
- Denne kritikken kommer fra et miljø hvor nesten halvparten av utøverne blir overtrent på et tidspunkt i karrieren sin, sier Haagis.

Bevisst trening
Søbak Gundersen kritiserte også måten HamKam trente på. Han uttalte til HA-sporten at han syntes det var for kort tid mellom øktene de dagene HamKam trente to økter om dagen.

Dette blir tilbakevist av trener Arne Erlandsen.
- Vi ønsker kort tid mellom øktene på grunn av restitusjonen. Det er ikke sånn at vi trener to like økter om dagen. Det tror jeg heller ikke skiløperne gjør. Ved å legge en restitusjonsøkt noen timer etter den harde formiddagsøkta, er vi mer klare for en ny hard økt dagen etter. Dette er ren treningslære, sier Erlandsen.
Utover det mener han at alle har noe å gå på i treningsarbeidet.
- Men jeg uttaler meg ikke om skiløpernes trening, for jeg jobber med det som er bra for fotballspillere.
- Men det er en utvikling i all idrett. Jeg vet ikke hvilke referanser Søbak Gundersen har, men det har skjedd mye i både fotball og langrenn de siste ti årene.
- Jeg registrerer jo at det ikke er de samme som vinner sprint og vanlig langrenn lenger. Og det er ikke slik at de som vinner 15 km, vinner femmila lenger. Det tyder på at det har vært en utvikling i treningsarbeidet til langrennsløperne også. På samme måte som det har vært en utvikling i fotball, sier Erlandsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke