26. jun
ALVORLIG: HamKam-leder Erik Stensrud innrømmer at situasjonen er alvorlig, men han har god tro på at laget skal unngå sisteplassen.
 
- Nedrykk ikke tema
Den dårligste vårsesongen i eliteserien i manns minne. Klar jumbo i eliteserien. 14 strake bortekamper uten seier. Ut av 2. runde for andre året på rad. Halve stallen skadd. Publikumssvikt i de tre første hjemmekampene. Likevel slår HamKam-leder Erik Stensrud myndig fast: - Nedrykk er ikke tema hos oss.

Publisert: 12.jun.2008 06:01
Oppdatert: -

HAMAR: HamKam har gjort unna en vårsesong, som mange mener er den dårligste i klubbens 90-årige historie.

Fem poeng på ni eliteseriekamper. 6-19 i målforskjell. Fire poeng fra sikker plass.
Bunnen ble kanskje nådd på Blåbærmyra i Fagernes søndag da HamKam for andre året på rad røk ut i 2. runde i cupen.

- Må vinne sju
Men HamKamleder Erik Stensrud nekter å gi opp:

- 26 poeng er sannsynligvis nok til å klare seg. Vi må derfor vinne sju av de 17 siste seriekampene. Det skal vi klare. Nedrykk er ikke tema i HamKam, slår Stensrud fast.
HA-sporten konfronterte HamKam-lederen med en rekke ubehagelige fakta på Briskeby i går.
Stensrud svarte veldig diplomatisk. Lot seg ikke friste, verken til å tråkke spillere, eller de sportslig ansvarlige på tærne.

- Trist uten cup
- Ingen cupkamper på Briskeby, verken i 2007 eller 2008. Hva tenker du om det?

- At det er forferdelig trist, både for laget og våre trofaste tilhengere. Cupen er jo i utgangspunktet en bonus.
- Ingen av de 11 skadde spillerne var med for å gi sine medspillere mental støtte i cupkampen mot Valdres. Alle de skadde hadde allerede dratt på ferie. Hva synes du om det?
- Det mener jeg ingen ting om. Dette er en vurdering som treneren har tatt, og en avgjørelse som vi støtter.

- De fleste sliter borte
- Det er over to år siden HamKam vant sin siste bortekamp i eliteserien. Siden sensasjonelle 0-3 på Lerkendal har Kamma spilt 14 strake bortekamper uten seier. Negativ klubbrekord…?

- Det er forferdelig kjedelig det og. Men sånn er trenden i eliteserien. De fleste lagene sliter på bortebane.
- Laget går inn i drøye en ukes ferie med halve stallen skadd. Har du noen formening om hvorfor det har vært så mange skader?
- De som styrer den sportslige og medisinske biten, er i ferd med å kartlegge situasjonen. Jeg tror nok at de klarer å finne årsaken.

- Riktige vurderinger
- Bare to av åtte nye spillere, Arnar Førsund og Adem Güven, har spilt alle seriekampene. Har det vært for mange feilkjøp foran denne sesongen?

- Den spesielle skadesituasjonen har gjort sitt til at vi ikke vet hva alle de nye er gode for. Jeg har tro på at de som styrer det sportslige, har gjort de riktige vurderingene.
- Er det viktig å skaffe seg en ny midtbanesjef nå når overgangsvinduet åpnes 1. august?
- Det er vanlig at HamKam henter inn nye spillere i sommerpausen. Det er jo siste sesongen til Jan Michaelsen. Derfor er det bare naturlig at Truls (Haakonsen) og de sportsansvarlige jobber med saken.

Ikke informert godt nok?
- Publikumssnittet etter de tre første, og eneste, hjemmekampene (4.012), forteller om stor svikt i forhold til budsjettet på 6.000 pr. kamp?

- Det er flere årsaker til publikumssvikten. Vi har ikke spilt god nok fotball. Dessuten er Briskeby en byggeplass, og det kan godt hende at vi ikke har informert folk godt nok om de vanskelige forholdene her. Neste hjemmekamp er mot Brann lørdag 28. august. Da er det viktig at folk møter opp og viser at de ønsker å ha et eliteserielag i Hamar og regionen.
- Men siden dere er et bunnlag, fylles vel ikke Briskeby opp av seg sjøl?

- Skal bli et fort igjen
- Nei, og det jobber administrasjonen spesifikt med. Det er viktig at vi klarer å fylle Briskeby til kampen mot Brann. Briskeby har alltid vært et fort. Nå skal vi gjøre alt for at den nye arenaen vår skal bli den festningen gjestende lag frykter. Hvis spillerne tenker litt og får klarert hodene sine i løpet av EM-pausen, er jeg sikker på at dette skal gå bra, sier Erik Stensrud.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke