19. jun
 
- Roman ryddet vei
Østerrike - Polen 1-1 I siste liten ble Roman Kienast vraket fra startelleveren til Østerrike, men han markerte seg igjen da han kom inn snaut 30 minutter før slutt. Og var involvert da Østerrike fikk straffen som ga dem 1-1. Og nytt EM-håp.

Publisert: 13.jun.2008 06:00
Oppdatert: -

HAMAR: Nå brygger det opp til tysk-østerriksk slagsmål mandag. Siden Tyskland tapte mot Kroatia og Østerrike bare fikk 1-1 mot Polen, trenger begge lagene poeng for å gå videre fra gruppespillet.

Og etter nok et godt innhopp i går, vil Roman Kienast igjen havne midt i den internasjonale fotballheksegryta.

Fra start mot Tyskland
- Jeg tror han får sjansen fra start mot et Tyskland som trolig vil ligge litt lavt siden de bare trenger ett poeng. Da kan det være lurt for Østerrike å bruke Roman, som er litt annerledes enn de andre spissene de har, sier HamKams sportssjef Lars Tjærnås.

Selv om Roman Kienast startet på benken i går også, markerte han seg igjen for Østerrike da han fikk sjansen etter 63 minutter.
God med ballen, driblevillig og duellsterk i feltet, var HamKam-spissen sterkt delaktig i at Østerrike klarte å skape det trykket det trengte for å få et utligningsmål på slutten av kampen.

Kienast var der
Da den unge stjernen Prödl ble holdt i trøya, var Kienast i nærheten og gjorde det ekstra ubehagelig for de polske forsvarerne.

- Jeg vil si at Roman var med på å skaffe Østerrike straffe fordi han er tøff i feltet der. Roman ryddet vei for Prödl, slik at de måtte stoppe ham, sier Tjærnås.
Straffen satte superveteranen Ivica Vastic dundersikkert i mål.
Dermed lever EM-håpet fortsatt for vertsnasjonen Østerrike.
Men en avgjørende kamp mot Tyskland er neppe noen drømmesituasjon.
- Er det et lag i verden jeg ikke ville spilt mot i en avgjørende kamp, er det Tyskland, sier Tjærnås.

Utstillingsvindu
Men For Roman Kienast kan det være gull verdt med en slik kamp.

- Han får ikke noe bedre utstillingsvindu enn kampen mot Tyskland, sier Tjærnås, som mener Kienast har lagt inn gode søknader til å bli kjøpt opp av større klubber.
- Jeg synes vår mann har gjort tingene sine bra. Han bidro igjen til å snu kampbildet fordi han er litt annerledes. Det blir litt mer uorden der når han tar for seg. Og han er villig til å oppsøke de tøffe duellene i boksene. Tidligere har han gått litt for bredt, sier Tjærnås.

Selges?
Den manglende selvtilliten Kienast har slitt med i HamKam, er åpenbart ikke noe problem i EM.

- Det er lett å velge det trygge. I EM har Roman turt å være seg selv. Han tør å prøve på det spektakulære. Jeg tror han er blitt et blikkfang. Jeg tror han har gjort nok til å bli lagt merke til, sier Tjærnås.
- Tror du han spiller for HamKam igjen?
- Det er umulig å si. Det er det for tidlig å si noe om. Det får bli opp til styret i HamKam å vurdere hvis det skulle komme et bud på ham etter EM, sier Tjærnås.
Som også synes Østerrike har overrasket positivt i mesterskapet.
- For å si det sånn; jeg tror ikke Norge hadde vært misfornøyd med å være på høyde med Polen og Kroatia.
P.S.: Østerrike hadde fire store målsjanser i første omgang, men Kienasts spissrivaler misbrukte sjansene de fikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke