23. okt
BEST I GÅR: Laget til Ivar Rønningen (t.v.) og Markus Ringberg var suverene på trening i går. Målet må være å få til det samme i kamp. Aller helst allerede mandag mot Strømsgodset.
 
- Skal slå mer langt
HamKam ønsker å skape mer trykk framover enn de har gjort hittil i år. Det skal de gjøre ved blant annet å slå mer langt.

Publisert: 16.mai.2008 07:00
Oppdatert: -

ILSENG: Når HamKam møter Strømsgodset på Briskeby, vil det trolig bli servert noen flere langballer enn tidligere i år fra hjemmelaget.

På flere treninger i forrige uke ble det terpet på å slå lange baller opp mot spissene.
HamKam-kaptein Markus Ringberg forteller at justeringen skyldes at HamKam ikke har fått fram laget nok til å sette motstanderen under press.
- Vi vil ha et mer kompakt trykk. Det kan den lange ballen hjelpe oss med hvis vi gjør det riktig, sier Ringberg til HA-sporten.

Poeng viktigst
Den rutinerte svensken er nå flyttet fram som spiss igjen. Det kan også gjøre at HamKam kan få mer nytte av å slå lange baller. Ringberg er en god duellspiller. Og han er god i lufta.

Han er imidlertid ikke redd for at kritikerne, som tidligere har hevdet at HamKam slår mye langt, nå skal få næring til å forsterke denne kritikken.
- Du, det driter jeg faktisk i, bare vi tar poeng, sier Ringberg, som sier de har snakket om måten å spille på.
- Men det var Arne som kom med denne justeringen, og vi var enige, sier Ringberg.

- Tydeligere bevegelser
HamKam-trener Arne Erlandsen mener det ikke er snakk om noen endring av HamKams spillestil.

- Vi skal bare være tydeligere på bevegelsene. Og når det gjelder de lange ballene, har vi ikke vært tydelige nok i bevegelsene i forhold til å komme i bakrom. Det må vi bli flinkere til, men vi skal fortsatt spille fotball langs bakken, sier Erlandsen.
Likevel er det en oppfatning i HamKam at det nå dreies mot en litt mer kynisk måte å spille fotball på.
- Håpet er å få litt mindre risiko i spillet, samtidig som å øke gevinsten, sier HamKams sportssjef Lars Tjærnås.

- Ikke bare langt
Arne Erlandsen har imidlertid vært tydelig på at han ønsker at laget hans skal spille mest mulig langs bakken og gjennom midtbanen. Fordi det er mest utviklende for laget og spillerne.

- Jeg ønsker ikke at det bare skal slås langt, påpeker han.
Men spillemønsteret som fungerte bra i en del treningskamper i vinter, har ikke vært like vellykket i seriekampene.
Ved å flytte Ringberg opp som spiss, og trekke Gullerud inn som sentral midtbanespiller, er det allerede gjort en justering. Gullerud er en type som er flinkere enn Ringeberg til å komme etter til å vinne andreballene etter at Ringberg har gått i duell med motstander-forsvaret.
- Vi har trent en del nå på å få satt dette mønsteret. Det skal gi oss mer trykk i boksen. Og vi har jo ikke fått til det vi har prøvd på hittil i sesongen. Mot Sander skulle vi trene på å slå litt mer langt, men det var ikke så lett å se hva vi kan få ut av det i en slik kamp. Vi får mer svar mandag mot Strømsgodset. Vi trenger poeng nå, sier Gullis.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke