14. des
- SPENNENDE: Det synes HamKam-komet Emil Dahle om opprykkskampen etter at Stabæk tapte for Vard.
 
- Utrolig spennende nå som Stabæk tapte
Tredjeplassen er målet for HamKam og Emil Dahle, som likevel innrømmer at det ble ekstra spennende i toppen etter at Stabæk tapte for Vard.

Publisert: 25.okt.2013 12.13
Oppdatert: 31.mar.2014 18.42

Hamar: Tre poeng skiller opprykkskandidat Stabæk og kvalikjagende HamKam når to serierunder gjenstår. Bæringene tapte 0–3 for Vard Haugesund torsdag – og plutselig er mulighetene til stede for direkte HamKam-opprykk.

– Det ble utrolig spennende etter at Stabæk tapte. Vi har først og fremst fokus på søndagens bortekamp mot Strømmen, men en seier der kan gjøre den siste kampen mer avgjørende enn vi hadde trodd på forhånd, sier årets HamKam-komet.

– Ikke i våre hender

Opprykket er klart på Briskeby hvis de vinner begge kampene og Stabæk kun klarer ett poeng. Kamma klarer seg med seier og uavgjort hvis Stabæk taper begge sine kamper. Uansett må Hødd også avgi poeng.

– Jeg tror vi trenger seks poeng – også for å knipe tredjeplassen. Direkte opprykk ligger ikke i våre hender, sier Dahle, som sier til h-a.no at han satser på minst to nye scoringer for å bidra til å klatre høyest mulig på tabellen.

– Artig at Tønne følger med

Moldenseren har fått med seg tidligere lagkamerat Erik Tønnes Twitter-hilsen, hvor han fryder seg over HamKam-suksess og kompis Emil Dahles form.

– Det er artig at han følger med. Jeg fikk jo god kontakt med ham da han var i HamKam.

– Hva vil du svare på skrytet han sender?

– Jeg regner med at han kommer tilbake neste sesong, gliser Dahle.

– Må verken tro eller håpe

HamKam-trener Vegard Skogheim kan få en tøff oppgave med å holde spillerne i ørene mens opprykksdramaet utvikler seg. Han er fast bestemt på at det ikke er lov å la seg forstyrre av opprykkssjansene.

– Det hjelper ikke oss at Stabæk tapte i går hvis vi også gjør det i neste kamp. Vi fikk ikke flere poeng i går, påpeker han.

– Vi er ikke engang sikret kvalikplass, så dette er helt åpent. Derfor må vi beholde fokus på egne arbeidsoppgaver, og verken tro eller håpe. Vi skal ikke tenke annerledes, og vi skal ikke gjøre noe annerledes. Nå snakker vi kun om Strømmen-kampen, og hvordan vi skal vinne den, sier Skogheim.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke