24. jun
SNØT AALESUND: Vegar Bjerke og Olivier Karekezi scoret hvert sitt mål da de byttet plass med Aalesund på tabellen. Men HamKam har ikke tenkt å stanse der...
 
- Vi stopper ikke her
HamKam - Aalesund 2-1 Det ble en jubelkveld av de sjeldne på Briskeby i går kveld. For første gang siden 4. mai tok HamKam steget vekk fra bunnplassen i Tippeligaen. Og dit har ikke Arne Erlandsen til hensikt å komme igjen. Han vil ha flere lag bak seg.

Publisert: 15.sep.2008 06:03
Oppdatert: -
HAMAR: Etter tapet for Fredrikstad 4. mai, stakk Lillestrøm forbi HamKam på tabellen, og siden har de grønne og hvite vært det desiderte bunnlaget i eliteserien.

Til i går.
Nå har HamKam til hensikt å holde seg unna den direkte nedrykksplassen resten av sesongen, men Arne Erlandsen sikter enda høyere enn kvalikplassen:
- Ja, det er ingen i HamKam som ønsker å havne på kvalikplass. Målet er å ha flere lag bak oss ved sesongslutt. Jeg er ikke komfortabel med kvalikplassen.

Må gjøre jobben selv
- Blir det Molde eller Lillestrøm dere må passere?

- Vi må gjøre jobben vår selv, og vi må slå Molde hjemme i den siste kampen. Men det er langt fram dit. Nå skal vi først og fremst konsentrere oss om kampen mot Rosenborg, sier Erlandsen, vel vitende om at der fire poeng opp til Lillestrøm og Molde når det gjenstår seks serierunder.
Gårsdagens 2-1-seier over Aalesund kom først og fremst etter en glimrende 1. omgang. En omgang som ga mersmak både for spillerne og de som har grønn/hvite skjerf på seg hver søndag.
Vegar Bjerke var som vanlig rene energibomba ute på banen og skaffet HamKam dagens første opptur da han smelte inn 1-0 etter bare ett minutts spill. Det var også HamKams eliteseriescoring nummer 600 i klubbens 21. sesong i toppserien.

Skikkelig opptur
- Nå er jeg utrolig glad. Denne seieren var en skikkelig opptur for oss. Vi passerte Aalesund på tabellen, og rent psykologisk betyr dette en skikkelig giv i laget. Det er utrolig positivt i gruppa. Vi har jobbet hardt i lang tid, og vi har aldri gitt opp. Nå får vi igjen for treningsarbeidet vi har lagt ned, sier Vegar Bjerke til HA-sporten.

Om scoringen, sier han:
- Jeg var redd Abiodun skulle komme i veien for meg, men jeg smelte til, og ballen gikk via en Aalesund-forsvarer, smiler Bjerke.
Han er en av spillerne som aldri har gitt opp troen på at HamKam er eliteserielag også neste sesong.
- Nei, jeg har hatt trua hele tiden, og når vi vinner sånne kamper som i dag, så gir det en utrolig god følelse. Vi kjører jo helt over dem i 1. omgang.

Ble litt feige
Vi greide ikke helt å nullstille oss i pausen, slapp oss litt ned i 2. omgang og ble litt feige. Men vi snakket godt sammen ute på banen, psyket opp hverandre og kom sterkt tilbake.

- Vi rykker ikke ned. Jeg er helt sikker, for nå er det vi som bestemmer selv etter å ha byttet plass med Aalesund.
- Hvor mange poeng til må dere ha?
- Sju poeng til, så beholder vi kvalikplassen, mener Bjerke.
Anført av en kreativ Ante Vitaic, en arbeidsom Olivier Karekezi, en smågiftig Abiodun, et kompakt midtforsvar og løpsvillige sidebacker, var det utrolig god stemning på Briskeby i går kveld.
Frode Bjørnevik og Knut Henry Haraldsen holdt Tor Hogne Aarøy unna HamKam-målet i 1. omgang, og HamKam dominerte i banespillet.

Skryt av Rekdal
- HamKam var veldig gode før pause, fastslår Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

- De fikk en drømmestart og spilte på seg selvtillit. Men spiller vi som i 1. omgang, kan vi like gjerne sende poengene i posten.
- Spilte HamKam annerledes enn du hadde ventet?
- Nei, de var som jeg regnet med, og de var meget gode. Vi var det beste laget i 20-25 minutter av 2. omgang, men etter det var HamKam nærmere 3-1 enn vi var 2-2.
- Hadde du regnet med at Ante Vitaic var såpass bra på HamKams midtbane?
- Så god som han var i en periode, er han ikke. Også jeg skulle ha hevdet meg hvis jeg hadde fått så bra med plass å spille på. Der gjorde vi en drittdårlig jobb, sier Rekdal som ikke ser bort fra at HamKam kan vinne to av sine tre siste hjemmekamper.

Fornøyd Erlandsen
HamKam-trener Arne Erlandsen er ikke den som tar de største ordene i sin munn - selv ikke på en dag som i går. Men han var ikke overrasket over spillet elevene hans vartet opp med:

- Det er sånn vi ønsker å spille, sier HamKam-treneren.
- Nøkkelen er å være kompakte og komme framover med mye folk.
Mens mange skrøt av Ante Vitaic strålende midtbanespill, var Erlandsen opptatt av å gi 2-0-målscorer Olivier Karekezi kreditt for hans jobb:
- Karekezi gjorde en skikkelig grovjobb, og var veldig flink til å holde laget kompakt, sier Erlandsen, som mener HamKam reiser til Lerkendal med en positiv følelse etter å ha spilt fire kamper på rad uten tap: to seirer og to uavgjorte matcher.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke