17. jul
KLUBBVETERANER: Per Bratlie (73, t.v.) og Finn Thorsen (74) på fredagens 11-kaffe på Briskeby.
 
- Viktigst å berge plassen i 1. divisjon
Men klubbveteranene Per Bratlie (73) og Finn Thorsen (74) benekter hardnakket at HamKam er i krise.

Publisert: 25.apr.2014 13:25
Oppdatert: 25.apr.2014 14:17

- De har jo bare spilt tre kamper. Da jeg spilte for Skeid i '63 lå vi an til nedrykk ved sommerferien, men endte med å ta bronsemedalje, påpeker den tidligere midtstopper-eleganten Finn Thorsen.

- Maks uheldig

Han trente selv HamKams A-lag på slutten av 70-tallet, og er sammen med Per Bratlie to av mange frammøtte veteraner med glødende klubbhjerter på 11-kaffen på Briskeby fredag.

Der er stemningen som vanlig god - selv om to lovende nøkkelspillere på kort tid har røket ut med beinbrudd, trener Vegard Skogheim har takket for seg og HamKam er et bunnlag.

Men krise vil veteranene altså ikke høre snakk om.

- Nå har vi vært maks uheldig, men vi får jo håpe og tro at det kan gi den effekten at resten av laget hever seg. Det tror jeg kan skje, sier Bratlie.

- Kamp for å overleve

Thorsen nikker samtykkende. De to insisterer på at klubben og laget skal støttes så godt det er mulig i den vanskelige tiden, og minner også andre om hvor viktig det er å møte på kamp og stå samlet. Men forhåpninger om en reprise av Skeids '63-sesong har de to ikke.

- Det viktigste nå er å berge plassen i 1. divisjon, er de enige om.

- Det blir en kamp for å overleve.

Vil gi Haagenrud sjansen

På trenersiden har Skogheim-assistent Svein Inge Haagenrud rykket opp til hovedtrener mens HamKam jakter en permanent løsning. Den løsningen kan bli nettopp Haagenrud, tror Thorsen og Bratlie.

- Han fortjener en sjanse. Jeg har sett ham litt i aksjon uten Vegard, og da har han vist coaching-ferdigheter jeg liker. Dessuten har han vært her lenge, og vet hva det handler om, begrunner Bratlie.

Dersom Haagenrud ikke innfrir i rollen, mener de begge at en ny trener må hentes utenbys fra - en mann med nye ideer.

- Det blir spennende å se hva de gjør på trenerfronten og hva slags trener klubben er ute etter, synes de.

Bratlie har også noen favorittnavn i hodet.

- Men de vil jeg ikke røpe. Nå bør som sagt Svein Inge få muligheten først, og så får det være opp til klubben hva de gjør videre.

- Skjelven og deppa

Den gamle høyreflanken innrømmer at han tross optimismen også har det tungt om dagen. Det falt ham tungt for brystet at Skogheim, hans tidligere fotballelev i HamKam fra sistnevntes guttedager, ga fra seg trenerjobben. Trist synes både Bratlie og Thorsen det er, at to unggutter som var klare for å blomstre røk ut med beinbrudd. Emil Sildnes ble erklært fotballinvalid - Fredrik Sjølstad er ute i lang tid.

- Jeg er litt skjelven og deppa om dagen, erkjenner Bratlie, som stallens mangel på bredde tatt i betraktning ikke kan huske å ha sett så mange Kamma-spillere skadet samtidig.

Foruten Sildnes og Sjølstad har fem spillere stått på skadelisten hittil i sesongen, eller gjør det fortsatt.

- Nå vil vi ikke se flere skader. Da blir det krise!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke