10. des
Johan Kaggestad
 
-De som planlegger dagen best, blir best
Johan Kaggestad har sin egen definisjon av hvem som er toppidrettsutøvere. Han mener blant annet at nysgjerrighet er en viktig egenskap.

Publisert: 09.mai.2008 06.00
Oppdatert: -
HAMAR: Johan Kaggestad har erfaring fra individuelle idretter som friidrett og sykkel.
24-timersutøver
Nå er han engasjert i Vålerenga Fotball, og har tittelen mentor og mental trener.

Han kjenner igjen debatten i forhold til at utøvere i individuelle idretter kritiserer det som skjer i blant annet fotball.
- Det å organisere hverdagen, og bli en 24-timersuøver, er en interessant debatt, og det varierer veldig fra person til person.
Han fortsetter:
- Det er 280 spillere i Tippeligaen. Men det er ikke 280 toppidrettsutøvere der. Det er det heller ikke i langrenn, tror jeg.
Han fortsetter med sin definisjon av en toppidrettsutøver:

- Må være bevisst
- De som er best til å organisere dagen sin, slik at de får maks ut av treninga, blir også best. Men det må være et visst talent der i tillegg, selvfølgelig. Jeg mener en toppidrettsutøver hele tida må være ute etter nye ting for å utvikle seg som idrettsutøver. Der tror jeg det ikke er så stor forskjell på fotballspillere og individuelle utøvere. Nysgjerrighet er viktig. Det kan gå på å se på hva andre idretter driver med, sier Kaggestad, og legger til:

- Utøverne må være bevisst på hva de skal utvikle for å bli bedre.

Epler mot pærer…
Kaggestad presiserer at han ikke har veldig mye erfaring med fotball, men han var med kvinnelandslaget i fire år. Det ble avsluttet med OL-gull i Sydney.

- De jentene var veldig flinke til å organisere hverdagen sin i forhold til trening, studier, jobb, hvile, søvn og kosthold.
Han synes det er vanskelig å sammenligne idretter og kulturer.
- Det er vanskelig å veie epler mot pærer. Men debatten kommer helt sikkert til å rulle og gå videre. Men det virker som om langrennsløpere er veldig flinke til å kritisere. Kanskje de skal kikke litt på hva andre idretter driver med. Langrenn er jo en liten idrett.
Johan Kaggestad var landslagstrener (langdistanse) i friidrett i ni sesonger, og var mannen bak 13 medaljer i EM, VM og OL. Han var også personlig trener for Grete Waitz og Ingrid Kristiansen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke