25. jun
GOD PÅ TRENING: Jon Masalin (t.h.) imponerte på trening igjen i går. Keepertrener Rolf Høgmo mener han kanskje er Tippeligaens beste keeper på streken.
 
-Tippeligaens beste keeper på streken
Rolf Høgmo mener Jon Masalin kanskje er den aller beste målvakten i Tippeligaen når det handler om redninger på streken. Den 196 centimeter lange finnen sjokkerte igjen på trening i går med reaksjonsredninger av en annen verden.

Publisert: 29.aug.2008 06:12
Oppdatert: -

HAMAR: Å være keeper, handler selvsagt om mer enn å være god på streken, men Jon Masalin har noen fysiske egenskaper som gjør ham til en meget spennende målvakt.

Reaksjonen, hurtigheten og refleksen hans er naturstridig i forhold til den svære kroppen hans.
- Jeg har kanskje arvet noe fra mamma, smiler 22-åringen.

Best av alle?
Troy Perkins, Espen Johnsen og Eddie Gustafsson har kanskje vært tre av de beste keeperne på streken denne sesongen, men de har fått en konkurrent nå når Jon Masalin har skjøvet Ivar Rønningen ut av laget i HamKam.

- Jeg mener Eddie Gustafsson er den beste målvakten i Tippeligaen. Eddie er også veldig rask og god på streken, men kanskje er Jon enda bedre og den beste målvakten på streken i Tippeliagen, sier Rolf Høgmo.
Han mener også at Masalin har utviklet seg ytterligere nå etter at han fikk sjansen som førstekeeper.
- Du ser det på selvtilliten hans. Han er blitt tryggere. Det handler jo om å få kamptrening på dette nivået, sier Høgmo.

Må bli bedre med beina
HamKams keepertrener mener likevel det er flere ting U21-keeperen fra Finland må jobbe med.

- Han må bli bedre med beina. Og fotarbeidet hans kan bli bedre, sier Høgmo.
Feltarbeidet er også noe som finnen bør tenke på. Når han er så stor som 196 centimeter, er det ingen grunn til at han ikke skal være sjef i luftrommet foran eget mål.
- Klart jeg kan bli bedre der, men du må også huske på at mange av innleggene som kommer fra siden i Tippeligaen ikke kommer så høyt. Det gjør det enda litt vanskeligere å vurdere for en målvakt, sier Masalin.

Slankere
Under gårsdagens trening hadde han flere «Gordon Banks-redninger» som sjokkerte lagkameratene.

- Det er utrolig at han er så rask når han er så stor, sier Vegar Bjerke.
Masalin så ikke akkurat ut som en toppidrettsutøver da han kom til HamKam før denne sesongen, men en vinter og sommer med Rolf Høgmo har forandret kroppen hans.
- Jeg er en helt annen person nå. Jeg har gått ned noen kilo, men først og fremst har jeg forvandlet fett til muskler, sier Masalin.

Flere gode i Finland
Nå har han også nådd det første målet sitt om å bli førstekeeper i Tippeligaen.

- Jeg mente det var realistisk i år. Nå skal jeg jobbe for å beholde plassen, men det er tøff konkurranse. Jeg satser nå på å etablere meg som en god målvakt i Tippeligaen, sier han.
Men han har også ambisjoner om å markere seg for Finland.
- Vi har en veldig god keeper i Boltons Jussi Jääskelainen. Og AIKs keeper er rangert foran meg på U21-landslaget, sier Masalin.
Som ser for seg en hektisk høst.
- Som keeper i HamKam må du regne med å ha mye å gjøre. Det passer meg bra. Jeg liker det, sier Jon Masalin.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke