23. jul
Usikker: Tobias Ødegård måtte forlate banen mot Stjørdals-Blink med en kjenning på baksiden av låret. Han er en av få som kan rekke Kongsvinger-kampen til helga.Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Kenta grubler: 11 spillere trolig ute mot Kongsvinger
Etter en etterlengtet trepoenger lørdag burde ting bare vært fryd og gammen for Kent Bergersen. Men HamKam-treneren har nok å gruble over fem dager før møtet med Kongsvinger.

Publisert: 23.jun.2015 09:24
Oppdatert: 23.jun.2015 09:27

Selv om 2-0-seieren over Stjørdals-Blink lørdag var en opptur for grønnbuksene har HamKams trener, Kent Bergersen litt av en kabal han skal få til å gå opp når serieleder Kongsvinger gjester Briskeby søndag.

Skadelista blir bare lengre

I går var Bergersen til stede på Gjemselund der han fikk se avdelingens suverent beste lag slå Aalesund 2, 1–0.

Kongsvingers niende trepoenger denne sesongen ga nok HamKam-treneren litt å tenke på.

For lørdag måtte først midtstopperne Tobias Ødegård og Osei Oviasu forlate banen med skader. Så fikk Fredrik Sjølstad sitt tredje gule kort for sesongen, sju minutter før slutt.

De tre føyer seg inn i en lang liste over spillere som trolig ikke kan spille mot Kongsvinger.

Marius Holt, Henrik Lehne Olsen, Syver Karlsen, Adnan Haidar, Tor Torgersen, Daniel Bekkevold, Jonas Tekle og Christian Wirstad sliter alle med skader.

I tillegg faster kaptein Aziz Idris under Ramadan.

– Tobias (Ødegård) kan bli klar. Det ser vanskelig ut å få mange flere friske til søndag, men det er fortsatt litt tidlig å si. Idris har sagt at han klarer å trene som vanlig til tross for at han faster, men vi får se hvordan han takler det utover uka, sier Bergersen.

Ung benk

Mot Stjørdals-Blink måtte HamKam endre fra sin vante 3-5-2-formasjon til 4-4-2 på grunn av skadene til Ødegård og Oviasu. Per dags dato er Kristoffer Hagen Kammas eneste skadefrie midtstopper.

Med en snittalder på 17,3 år på de seks som satt på benken, kan Bergersen bli nødt til å satse ungt mot rivalen til helga.

– Defensivt er vi kanskje tryggest med fire bak, men jeg synes vi er best offensivt i 3-5-2. Hva vi velger kommer litt an på hvordan vi vil angripe kampen.

Mathias Pedersen Aasand(17) fikk en drøy omgang på banen mot Stjørdals-Blink. Han kan være en del av løsningen for Bergersen.

– Når Mathias kom inn etter 40 minutter endret vi formasjon, slik at han fikk spille kant. Han er en god dribler som ofte klarte å holde på ballen lenge nok til at vi kunne doble med backen på den sida. Men jeg tar ikke ut noe lag, eller velger formasjon før i slutten av uka, sier Kent Bergersen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke