23. okt
Løsningsoriert: Styremedlem Marit Skjærstad vil ikke stå i veien om andre tror de kan redde HamKam.
 
Åpner for at nytt styre kan overta
Styremedlem i HamKam, Mari Skjærstad, åpner for å gi plass til nytt styre, dersom andre tror de kan berge klubben.

Publisert: 28.jun.2014 04:00
Oppdatert: 28.jun.2014 10:04

Skjærstad var til stede under pressekonferansen onsdag, og ønsker å presisere følgende:

- Det er ikke slik at det sittende styret ønsker å ta korteste veien til oppbud. Dersom andre tror de er i stand til å redde klubben, skal de naturligvis få muligheten til det, påpeker Skjærstad.

Ønsker årsmøte

Thor Birkeland Hansen i valgkomiteen understreker at komiteen ikke har mulighet til å ta initiativ til et ekstraordinært årsmøte.

- Det må enten skje ved at det sittende styret ber om det eller ønsker å fratre. En annen løsninger er at minst en tredel av medlemmene i klubben ber om det, sier Birkeland Hansen.

- Har du fått signaler om at noen ønsker et slik møte?

- Jeg har blitt kontaktet av en del, i tillegg til at jeg også snakker med styreleder Morten Kristiansen, sier Birkeland Hansen til HA-sporten.

TAR HENSYN TIL SPILLERNE

Mari Skjærstad understreker at det sittende styret ikke har dårlig tid, men at den korte tidsfristen (1. juli klokka 12.00) er satt av hensyn til spillerne.

- Vi har et ansvar overfor disse, slik at de eventuelt får tid til å finne seg en annen klubb, dersom de blir løst fra kontrakten de har med HamKam, sier Skjærstad, som legger til at styret har jobbet for å finne gode løsninger i lang tid, uten å lykkes.

I løpet av gårsdagen møttes representanter fra HamKam yngres og HamKam Fotball, uten at det ble tatt noen avgjørelser på det innledende møtet.

- Vi har snakket sammen, men akkurat nå har jeg ikke noe å melde, sier daglig leder Anders Langset i HamKam yngres.

I strid med vedtektene?

I tillegg er HA-sporten kjent med at enkeltpersoner jobber intenst med å finne ut om vedtektene til HamKam gir styret mulighet til å melde oppbud, uten å innkalle til årsmøte først.

- Jeg føler meg rimelig trygg på at et eventuelt oppbud i neste uke ikke er i strid med klubbens vedtekter, som kun beskriver reglene for oppløsning, Å melde oppbud er noe helt annet, og som ansvarlig styre har vi ikke noe valg om vi ikke kan gjøre opp for oss økonomisk, sier Mari Skjærstad.

Styreleder i HamKam Fotball, Morten Kristiansen, besvarte ikke HA-sportens henvendelser fredag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke