11. des
KANT?: Fredrik Sjølstad banker til på trening. Han håper på fornyet tillit mot KIL i dag.FOTO: Stein-Erik Stormoen
 
Årets vanskeligste
Å ta ut laget til dagens oppgjør med erkerival Kongsvinger har vært årets tøffeste luksusproblem for Vegard Skogheim.

Publisert: 17.aug.2013 09.05
Oppdatert: -

- Ja, det kan du si. Eller årets enkleste, hvis du snur på det, for uansett hvem jeg tar ut vet jeg at det blir et bra lag, sier Skogheim og smiler lurt etter at HamKam nettopp har gjennomført den siste treningsøkta i regnværet på Briskeby fredag ettermiddag.

For i de to siste kampene er Håkon Aalmen og Daniel Bekkevold kommet inn, mens mer rutinerte spillere som har levert godt gjennom sesongen, Edmir Asani og Aziz Idris, er blitt henvist til benken.

I tillegg har Tore Andreas Gundersen funnet tilbake til seg selv på topp, mens Ole Amund Sveen er lånt inn fra Strømsgodset.
Fredrik Sjølstad har også levert varene sentralt i banen i Kammas litt nye 4-2-3-1-variant.

- Det er nyanser hele tiden, og det går ikke på at jeg ikke tåler at noen blir skuffet. Det er det samme for meg hvem som er sinte på meg fra 12. mann og utover.

- Samtidig er det veldig mange kamper utover høsten, nesten like mange som i april/mai. Og det er mange hverdager. Prestasjonene avgjør, men vi kan ikke ha folk som råtner på benken. Men de skal vise meg utpå her hvem som skal spille, og ikke sutre seg inn. Da sutrer man seg heller lenger unna, sier Skogheim.

NOEN ROKERINGER

Uten at han vil bekrefte det, er en mulighet å dytte nevnte Sjølstad ut på kanten for å få plass til Idris på midten. I så fall er det en utfordring unggutten tar på strak arm.

- Jeg spiller der «Skogen» vil ha meg. Jeg er vant til å ligge sentralt og ha mye ballkontakt, men det i så fall blir mer å stikke i bakrom, få rettvendt meg og sette fart og utfordre, sier Sjølstad.

Etter en tung periode har laget løftet seg og hentet seks poeng mot Stabæk og Hødd.
- Det er vanskelig å svare konkret på hva som er bedre, men det er bedre humør og spirit i gruppa, uten at jeg vet hva det kommer av.

MINDRE RIVALISERING

Unggutten tror det å møte fylkesnabo Kongsvinger betyr mer for de rundt klubben enn for spillerne.

- Det kommer noen kamper vi skal vinne nå. Det samme gjelder KIL-kampen. Vi skal være et bedre lag enn Kongsvinger.
Skogheim mener rivaliseringen og fiendskapen fra tidligere er mer visket ut nå.

- Tidligere var det mer Kongsvinger-gutter mot Hamar-gutter. Selv om vi har en del lokale spillere, er det mer internasjonalt nå, og det betyr kanskje ikke like mye. Samtidig blir det nok litt spenning når vi kommer dit, og kanskje det kan det brukes til å vinne kampen også.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke