20. jun
FERDIG: Viktor Adebahr er ferdig i HamKam, nå venter nye tøffe utfordringer i Ull/Kisa.
Foto: Trond Lillebo
 
Adebahr går tilbake til Ull/Kisa
HamKams kaptein, Viktor Adebahr forlater Kamma til fordel for nedrykksrival Ull/Kisa.

Publisert: 16.jul.2014 17:02
Oppdatert: 17.jul.2014 12:28

Viktor Adebahr kom fra Ull/Kisa til HamKam i 2012. Nå vender han tilbake, et halvt år før toårskontrakten med HamKam går ut. Årsaken er selvsagt den økonomiske krisen i klubben.

Adebahr skal etter planen spille i Ull/Kisa ut denne sesongen. Det sier Adebahr til HA-sporten onsdag kveld.

- Vi ble enige i dag klokken 12, sier midtbanespilleren som var i samtaler med to svenske klubber og flere 1. divisjonslag, men som til slutt valgte Ull/Kisa.

Fornøyd med overgangen

Svensken er trist over hvordan ting har utartet seg på Briskeby denne sesongen, og så ingen annen utvei enn å finne seg en ny klubb.

- Det var ingen diskusjoner om å beholde meg i HamKam, og det skjønner jeg etter som den økonomiske situasjonen er slik den er, sier Adebahr som nå ser fram mot å returnere til Jessheim og Ull/Kisa, hvor han blir lagkamerat med John Anders Rise.

- Jeg hadde en fin tid i Kisa sist gang, og jeg har troen på det sportslige opplegget de la fram for meg nå, sier Adebahr.

Møter HamKam i helga

Allerede lørdag kan Adebahr i likhet med John Anders Rise spille MOT Kamma. Adebahr tror det kan bli noe spesielt.

- Jeg har mange fine kompiser og et flott forhold til fansen på Hamar, så det vil bli en spesielt opplevelse.

For Briskebybanden er en gjeng Adebahr har enrom respekt for.

- Jeg vil bare takke de for all støtte. Jeg sitter kun igjen med stor respekt for Briskebybanden, hvordan de har støttet oss i mot- og medgang er fantastisk, sier Adebahr. 

Tar med seg det positive

Gjennom en og en halv sesong i Kamma-trøya har Adebahr rukket å oppleve en hel del. Fra å spille kvalik til Tippeligaen, til å ligge desidert sist i samme divisjon et halvt år senere. Svensken bestemte seg tidlig for å ta med seg de gode stundene fra HamKam-tiden.

- Når jeg skjønte jeg skulle forlate klubben bestemte jeg meg for å kun ta med meg de positive minnene. For meg var det store høydepunktet 2013-sesongen. Selv scoret jeg 8 mål som midtbanespiller, og som lag spilte vi til tider ligaens beste fotball, det var fantastisk, sier Adebahr.

Nå som 25-åringen forlater HamKam går han til en klubb som også sliter med å holde seg i 1. divisjon. Ull/Kisa ligger plassen foran HamKam med ni poeng. 

- Det kommer til å bli tøft for HamKam, og for John Anders (Rise) og meg i Kisa, men det er bare å jobbe på, sier Adebahr som håper begge klubbene holder seg i 1. divisjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke