22. jul
ØNSKER SPILLETID: Lars Jendal ønsker seg på utlån for å spille mest mulig seniorfotball. Den muligheten kan det være at han får i Nybergsund.ARKIVFOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Aktuell for Sundet
Nybergsund-trener Jarl André Storbæk er interessert i å låne Lars Jendal (18) fra HamKam. Keeperen spiller gjerne for Trysil-klubben.

Publisert: 14.des.2017 16:13
Oppdatert: 14.des.2017 16:16

Torsdag signerte Jendal en kontrakt som binder han til HamKam de to neste sesongene.

Tross sin unge alder har han allerede vært en del av A-laget i tre sesonger, men likevel bare stått ni kamper.

Nå ønsker 18-åringen å spille mer seniorfotball på så høyt nivå som mulig.

LES OGSÅ: Jendal signerte ny kontrakt med HamKam

Vært på trening

– Det skal ganske mye til for at jeg spiller meg til fast plass i HamKam på grunn av konkurransesituasjonen. Ni kamper på tre sesonger er ikke all verden, og nå vil jeg gjerne lånes ut for å få mer spilletid, sier Jendal.

Han er glad for å ha fornyet kontrakten med Briskeby-klubben og mener han har hatt god utvikling tross manglende spilletid.

Mot tampen av sesongen i fjor ble han invitert med på en treningsøkt med 2. divisjonslaget Nybergsund.

– Jeg var med på en trening i fjor og fikk inntrykk av at det er en fin klubb. Sundet ser jeg på som et godt alternativ som kunne passet min situasjon fint, sier den unge og lovende sisteskansen til HA-sporten.

Nybergsund-trener Jarl André Storbæk bekrefter at de undersøker mulighetene for å låne Jendal neste sesong.

– Nå som han har fått på plass ny kontrakt så kan det skje ting raskt. Klubbene må bli enige først, men vi har en dialog og har han gjerne på lån i 2018, sier Storbæk.

Vinn-vinn

Sundet-treneren liker det han har sett av unggutten.

– Vi har snakket sammen og blitt kjent med hvordan Lars er som person. Så har vi sett han i aksjon og mener han er spennende og dedikert, sier han.

Jendal har igjen et halvt år med skolegang, og fordi han ikke trenger å flytte for å spille i Nybergsund, kan det være en fin klubb å kombinere skolegangen med.

– Jeg må spille her i området. Ellers ville det gått ut over skolen, sier han.

Dersom klubbene kommer til enighet om en avtale, mener Storbæk det er vinn-vinn for samtlige parter.

– Nybergsund får en god keeper, Lars vil utvikle seg gjennom å få spilletid hos oss, mens HamKam på lang sikt vil dra nytte av at Jendal har mer førstelagsfotball under beltet. Slik jeg ser det vil alle parter vinne om det blir noe av, sier Storbæk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke