11. des
 
Alt ble galt
HamKam skulle vunnet. Arnar Førsund skulle hatt rødt kort. Og Mattias Andersson skulle hatt frispark. Men alt ble galt da dommer Kjetil Sælen og linjedommer Harald Strand gjorde så godt de kunne. De var bare så altfor dårlige.

Publisert: 20.mai.2008 08.08
Oppdatert: -
HAMAR: Det må ha vært helt jævlig å være HamKam-spiller da dommer Kjetil Sælen blåste av på Briskeby.

Et lag i motgang som langt ifra imponerte, men som likevel gjorde akkurat nok til å ta tre poeng. Det kunne blitt en veldig positiv opplevelse for HamKam med seier over Strømsgodset.
Men hva får du gjort når både dommer og linjemann opptrer som blindebukker?

Linjedommeren grep inn
Dommere og linjemenn får ofte mye kjeft. Noen ganger ufortjent mye kjeft. Men dommeren og linjemannen som fratok HamKam seieren nesten fire minutter på overtid, er egentlig bare til å riste på hodet av.

Situasjonen som skjedde bare noen sekunder før Kjetil Sælen skal blåse av kampen, fikk store konsekvenser.
Først og fremst for HamKam.
Men bør også få det for både Sælen og Strand.
For det første skal Sælen se at Arnar Førsund takler på utsiden av 16.meteren da han feller Mattias Andersson. Han er godt nok plassert til det.
For det andre er det oppsiktsvekkende at linjedommer Harald Strand ser noe som ikke skjer - særlig når tv-reprisen viser at han er en linjedommer så til de grader på hæla i tillegg til at han er 50 meter unna situasjonen.
For det tredje er det mildt sagt oppsiktsvekkende at det dømmes straffe når det begrunnes med at taklingen starter utenfor, men at den treffer innenfor.

Fikk bare mer frustrasjon
Tv-reprisene viser at Førsund begynner taklingen flere meter utenfor 16-metern. Og at treffpunktet er cirka halvannen meter utenfor.

Inkompetansen hos de svartkledde blir komplett når Arnar Førsund verken får gult eller rødt kort.
Sorry Sælen, men dette er stryk.
Førsund skulle hatt rødt.
Og da blir jo alt galt.
Men først og fremst for HamKam som skulle hatt tre poeng.
Men det hjelper ingenting at Mattias Andersson selv bare ler av det hele på tv. HamKam ligger fortsatt desidert sist på tabellen.
I stedet for tre poeng og ny optimisme, fikk de i stedet med seg enda mer frustrasjon.

Elendig 1. omgang
Forskjellen på seier og uavgjort i HamKams situasjon ville nemlig vært enorm. For selv om spillet var dårlig, var det bare en seier de trengte for å få en positiv opplevelse.

I stedet blir det bare understreket at de er bunnlag.
For i fotball er det en uskreven regel som heter at de gode lagene har flaks.
Og de dårlige uflaks.
Ut ifra første omgang i går leverte både HamKam og Strømsgodset gode søknader til å rykke ned. Det må ha vært sesongens dårligste omgang i Tippeligaen.
Ingenting stemte for noen av lagene. For HamKam var det åpenbart at de fortsatt sliter med å få bevegelsene til å stemme. I stedet for å starte sine egne løp, ble spillerne stående og se på ballfører. Frykten for å tape virket også større enn ønsket om å vinne.
Adem Güvens skuddforsøk fra 25 meter etter 19 minutter var det eneste de første 45 minuttene hadde å by på.

Klart for bunnopgjør
HamKam var bedre i andre omgang, men det er typisk at målet kom som følge av en god enkeltmannsprestasjon av Juha Pasoja da han fyrte av frisparket fra 45 meter som overrumplet Espen Johnsen.

Kollektivt er det fortsatt mye å jobbe med, selv om vi så en bedring i 2. omgang.
At dommeren og linjedommeren dummet seg ut er det imidlertid lite å gjøre med.
Nå venter et skikkelig bunnoppgjør mot et minst like presset LSK og Tom Nordlie.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke