25. jun
LETTET: HamKams Knut Hagen er lettet over at Fotballforbundet har godkjent HamKams talentcup.
 
Alt etter NFFs regelverk i år
Årets talentcup i fotball, som HamKam arrangerer i helga, har fått Norges Fotballforbunds velsignelse.

Publisert: 25.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

HamKam har gjort visse modifikasjoner som gjør at turneringen avvikles innenfor fotballforbundets regelverk. Det var ikke tilfelle i fjor da det var sluttspill for 11- og 12-årslag. Det falt fotballforbundet tungt for brystet og turneringen ble forsøkt stoppet.
- Turneringen i år er godkjent ut ifra føringer vi har lagt, sier breddesjef Alf N. Hansen i Norges Fotballforbund.

Ikke finaler og topping

- Vi ba om å få turneringsregelverket sendt inn på nytt. Dette ble godkjent under forutsetning av at alt skal foregå innenfor Norges Fotballforbunds retningslinjer. Dette innebærer at vi ikke skal ha utslagsmetode for barn under 13 år. Det betyr også at det ikke skal arrangeres sluttspill med finalespill for aldersklassene 11 og 12 år. Det skal heller ikke forekomme topping av lag for disse aldersklassene, sier Hansen, som legger til: - Men det finnes måter å organisere turneringene på, slik at en får jevnere motstand i kampene ved at mer jevnbyrdige lag møter hverandre. Poenget er at resultatene ikke skal være forutsigbare og ikke bekjentgjøres, sier Hansen.
- Det var ikke noe koselig i fjor, sier Knut Hagen i HamKam.
Han er lettet over at klubben i samråd med NFF har funnet en måte å arrangere turneringen på.
- Nå er turneringsregelverket vårt gransket både opp og ned og vi har aksept for våre måte å arrange på.

Likhet for alle

- Hvis vi følger dette regelverket, kan vi arrangere turneringen så lenge vi vil. Den største endringen er at alle lag får like mange kamper. I fjor kjørte vi etter utslagsmetoden, og da fikk enkelte lag bare en kamp søndag. Nå får alle lag tre kamper. Søndagens oppsett av kamper blir dessuten satt opp etter resultater lørdag, der vi lager en poengrangering som imidlertid ikke vil bli offentliggjort. Vi rangerer lag på i alt åtte nivåer, fortsetter Hagen, som kan bekrefte at det kommer 60 lag fra hele Norge til helgens arrangement. Tre lokale lag deltar: HamKam, Stange og Ridabu.
Daglig leder i Indre Østland fotballkrets, Bjørn Nybu, bekrefter at HamKam har foretatt endringer fra i fjor på dette med sluttspill.
- Det blir ikke sluttspill for de to yngste aldersgruppene i årets turnering, men i stedet kan kampene andre dag av turneringen nivåreguleres på bakgrunn av lørdagens resultater. På den måten vil vi få jevnere kamper, sier Nybu.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke