18. aug
AVKLARING: Tobias Ødegårds framtid i HamKam blir avgjort i løpet av noen få dager.
FOTO: KAI KRISTIANSEN
 
Avklaring i løpet av uka for Ødegård
HamKam-trener Kent Bergersen har sett nok av Tobias Ødegård. I løpet av uka blir det klart om Stabæk-spilleren kommer til Hamar.

Publisert: 02.mar.2015 19:56
Oppdatert: 02.mar.2015 19:55

- Det er ikke aktuelt å invitere Ødegård til flere dager med prøvespill. Jeg har sett det jeg tenger av ham, kommentere Bergersen.

20-åringen fra Stabæk spilt 90 minutter mot Fram Larvik lørdag. Før pause var midtstopperen sterk både i duellspillet og i posisjonsspillet.

Etter pause gjorde den rutinerte Fram-spissen, Christer Fjeldstad, det langt vanskeligere for prøvespilleren.

Kjapp avklaring

- Han har ting å jobbe med taktisk som midtstopper, men han har både fart og duellstyrke, kommenterte Bergersen etter kampen lørdag.

HamKam-treneren er i tett dialog med midtstopperen, og tror det kommer en avklaring i løpet av noen få dager.

Wirstad usikker

HamKams unggutter har fått tilbud om kontrakt videre med HamKam, og med unntak av Christian Wirstad har alle svart ja til å ta en ny sesong i Kamma.

- Jeg tror det blir en avklaring rundt Wirstad temmelig raskt, sier Bergersen som ser ting i den unge midtbanespilleren som han liker.

Ny prøvespiller

Senere denne uka kommer det en ny prøvespiller til HamKam. Denne gangen en kantspiller.

- Det er en jeg selv ikke har sett spille tidligere, men referansene hans forteller at han holder høyt 2. divisjonsnivå, sier treneren som selv har brukt litt tid på å finne nettopp hva som kreves for å spille i 2. divisjon.

Fram Larvik-trener Petter Belsvik kjente på det samme under sitt første år som trener for 2. divisjonslaget i fjor.

- Å bli komfortabel med spillerlogistikken på nivå tre brukte jeg litt tid på. Som Bergersen kom jeg fra eliteserien og å finne ut hva som var godt nok i 2. divisjon er ikke så enkelt, sier Belsvik, som tror Larvik-laget blir å regne med i årets 2. divisjon.

Intensiverer spissjakten

Kent Bergersen innrømmer at han har blitt beroliget etter lagets to første treningskamper mot Raufoss og Fram Larvik.

- Vi er på høyde med gode 2. divisjonslag, og jeg vet samtidig at vi kommer til å bli merkbart bedre i tida som kommer. Det er altfor tidlig å si noe sikkert om hvor gode vi blir, men at vi bør bli et lag å regne med er det liten tvil om, sier Bergersen, som nå har startet jakten på en ny spiss.

- Vi intensiverer spissjakten, men de vi kikker på er i dag i bedre klubber enn HamKam. Det kan derfor ta litt tid før vi kommer i mål med dette, men en spiss til blir viktig, mener Bergersen som trolig ønsker seg en ung spiss fra et topplag som trenger spilletid og tillt.

Lørdag spiller HamKam mot nok et antatt topplag i 2. divisjon, Kvik Halden i Østfoldhallen.

Etter planen skal kantspilleren, som kommer til Hamar torsdag, avslutte sitt prøvespill med kampen mot Kvik Halden.

Østfoldklubben trenes for øvrig av tidligere HamKam-midtstopper, Glenn Ståhl.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke