buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
PRESSET: HamKam-trener Kent Bergersen merker presset nå. Spørsmålet er om han overlever som HamKam-trener.
FOTO: Arve H. Blystad
 
Bergersens plan holder ikke
Ydmykende: Det er all grunn til å stille spørsmål om Kent Bergersen er egnet som HamKam-trener nå.

Publisert: 01.mai.2016 11:04
Oppdatert: 02.mai.2016 06:43

Det var en fryktelig ettermiddag i Elverum i går for alle som er glade i HamKam. En av de aller verste i klubbens historie. Om det er tidenes nedtur skal jeg vokte meg for å si, for det har vært mange tunge stunder for Briskeby-klubben, men 0–5 mot Elverum er pinlig.

Og trist.

Opprykket HamKam har snakket om, som HA-sporten har spådd og som supporterne har håpet på, kan vi glemme. Jeg skal ikke si at det er umulig, for det er veldig mange kamper igjen, men HamKam har sett svake ut i så mange kamper nå, at det er grunn til å tro at ikke er så mye bedre.

I hvert fall ikke under Kent Bergersens ledelse og fotballfilosofi. Som virker merkelig naiv. Og som forverres av merkelige taktiske valg før og under kampene.

I tillegg løper spillerne for lite og med så lav intensitet at det er grunn til å stille spørsmål ved den fysiske kapasiteten.

Arrogant spillestil

Det er lov å gjøre feil på ei fotballbane. Alle gjør feil, men når Tobias Ødegård står på 16-meteren og tror han skal spille seg lett ut med en arrogant trekant, i stedet for å banke ballen til helvete når motstanderen kommer som et rovdyr mot ham, mistenker jeg at det har bygget seg opp en kultur gjennom valg av spillestil som får spillerne til å tro at de er mye bedre enn de faktisk er. 

Ødegårds arrogante stil ble fullstendig avkledd. Han burde heller ikke spilt etter at unge Marius Bratberg Lund har vært god på plassen hans i alle kampene så langt. Vrakingen av en ung lokal gutt som er god nok for laget er umulig å forstå.

Jeg ønsket meg en enklere og mer direkte plan før denne kampen fordi jeg fryktet at HamKam ville bli spist opp nettopp på denne måten. I stedet gikk det fortsatt på tvers, det var stillestående og det var puslete.

Straffen var nådeløs.

For samtidig gnistret det av Elverum med en gang. Du så at denne kampen betydde mye mer for dem. De satte trykk på HamKam med en gang. Og allerede 30 sekunder før 1–0 kom følelsen av at målet ville komme.

Mens HamKam prøvde, på stakkarslig vis, å måke ut ballen, trykket Elverum etter. Og så var Elmahdi Bellchen der og banket ballen i mål. Elendigheten fortsatte i 90 minutter for HamKam, mens Elverum bare bygget opp lagrene med selvtillit.

Nå ser det ut som det bare er Brattvåg som kan matche Elverum i kampen om opprykket, mens HamKam ligger på den siste bergingsplassen - på 7. plass. De sju neste rykker altså ned i 3. divisjon.

Brumunddal har også tatt flere poeng enn HamKam, så nå er vi igjen der at HamKam pr. nå er nummer fem i Indre Østland.

Situasjonen gir all grunn til bekymring når vi vet hvilke midler Bergersen har fått til disposisjon.

Svakhetstegn

Kent Bergersen er en hyggelig og humørfylt kar. Etter denne kampen var han bare trist og ristet oppgitt på hodet.

Jeg hører han lurer på om han spillernes tillit. Det er et åpnebart svakhetstegn. Som følge av resultatene.

Nå venter vi selvsagt på svaret fra spillerne. Om de har tillit til Bergersen. Og vi lurer på om styret har tillit til HamKam-treneren.

Det ligger an til noen runder på Briskeby. Spørsmålet er om Bergersen kan snu det selv. I så fall må han justere spillestilen. Han har ikke mannskap til å spille så flott som han ønsker. 

Men det kan være at Bergersen heller ikke er rett mann. Jeg heller dit. Fjoråret var ikke spesielt imponerende. Og det fortsetter i samme sporet nå. Med et bedre lag.

Fotballverden har heldigvis utviklet seg slik at det skal mer til for å sparke en trener nå enn tidligere, men hvis HamKam-styret og klubbens nærmeste støttespillere, som selv ansatte Bergersen og hadde tro på han da, mener de kan klare opprykk ved bytte trener, så vil de gjøre akkurat det. 

Det koster å sparke en fotballtrener, men det koster også å beholde en som gjør at publikum ikke møter opp.

Planen til Bergersen er i hvert fall for dårlig til at HamKam kan rykke opp med han som trener.

Bommer fortsatt

I tillegg gjør Bergersen det ekstra vanskelig for seg selv ved å gjøre noen merkelig valg i laguttakene. Som å vrake spissoppstillingen med Ivar Sollie Rønning og Emil Dahle fra forrige kamp. Det fungerte jo. Han vraket også midtstopper Marius Bratberg Lund – som har vært god i alle kampene. Nickolas Mickelson fikk heller ikke spille på grunn av manglende fysikk i denne kampen.

I stedet fikk vi en tam Christopher Mbamba og en mildt sagt rusten Tobias Ødegård. 

Dette er feil som Bergersen må ta på egen kappe. Det virker som han famler med laguttakene. Og at han ender med å bomme. 

Oppkjøringen

Bergersen valgte selv å spille mot sterke lag i treningskampene. Var det også bom? I 2. divisjon skal jo HamKam føre kampene. De gjorde ikke det mot Elverum da dommeren blåste i gang kampen, men etter hvert la Elverum seg lenger bak på banen og åpnet for HamKams styrspill - uten at grønnbuksene fant rom med småspillet sitt.

Skal du spille mot lag som legger seg lavt, må du spille med stort balltempo eller slå langt for å strekke dem og skape rom. Det så vi lite av, og da ble det lett for Elverum å forsvare seg og satse på kontringer.

Samtidig synes jeg synd på Bergersen for at en rekke sentrale spillere ikke stiller opp mer. Hva har Emil Dahle gjort? Hva Har Marius Hagen bidratt med? Bør vi ikke vente mer av rutinerte karer som John Anders Rise og Truls Jevne Hagen? Og vi kan ikke beskytte Emil Holst med alderen lenger. Han må redde mer. Og han må være smartere når han setter i gang spillet.

Uansett kunne Kent Bergersen selv tatt konsekvensen av at laget ikke er så godt som han håpet. Og spilt der etter.

Får han fortsette?

At HamKam mislykkes er en ting, men Elverum er også enda bedre enn de fleste trodde. De spiller stramt defensivt, gutser i duellene, har truffet med spillersigneringene og de har en bred stall. 

De leder med sju poeng på HamKam nå. Det vil uansett ta tid å hente igjen det - hvis det i det hele tatt lar seg gjøre.

Men det er mye som må avklares før den tid.

Det aller viktigste er om Kent Bergersen fortsatt har styrets tillit som HamKam-trener. 


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat