23. okt
TYPISK: Et godt bilde på den innsatsen Vegar Bjerke legger ned på fotballbanen.
 
Best på børsen
Før sesongen var Vegar Bjerke (29) utleieobjekt i HamKam. Han valgte selv å fortsette på Briskeby, og aksjene på Bjerke har steget kraftig denne sesongen. Nå er han best på HA-børsen og driver en business med suksess.

Publisert: 11.sep.2008 06:10
Oppdatert: -

HAMAR: Vegar Bjerke er HamKams mest trofaste tjener, men faktum er at han kunne ha vært Nybergsund-spiller denne sesongen - om han hadde ønsket det selv.

- Hvor nær en overgang var du egentlig?
- Det var interesse både i HamKam og Nybergsund, men selv var jeg fast bestemt på å bli i HamKam, sier 29-åringen til HA-sporten.

Fast i 2. divisjon
Som vanlig var ikke Vegar inne på førsteelleveren da seriespillet sto for døren.

- Nei, det er sjelden jeg har vært på laget når det går mot seriestart. Det var vel bare i 2. divisjon i 1999 jeg var fast. Som høyreback.
- Hvordan opplever du selv stadig å ligge et godt stykke nede i kortstokken når lagkabalen skal legges?
- Det er kjedelig og til stadighet få lite tillit, men samtidig har jeg blitt sterk psykisk av det. Jeg vet at det gjelder å stå på og gripe muligheten når sjansen kommer. Nå kjøpes det jo spillere fra alle verdenshjørner, og jeg er klar på at det skal være tøft å spille seg inn på laget. Jeg sutrer ikke. Da får jeg finne på noe annet.

5,20 i snitt
Bjerke har kommet inn som et friskt pust i en HamKam-sesong der veldig mye har gått på tverke.

Vegar topper faktisk HA-børsen med et snitt på 5,20 poeng på sine 15 kamper. Han er en spiller som alltid går foran. Det lyser innsats lang vei av Bjerke.
- Det må da føles herlig å ligge på topp på HA-børsen?
- Det tenker jeg ikke så mye på. Men det er jo moro, og det er et tegn på at jeg har gjort noe riktig, sier spilleren som har forsøkt seg på samtlige plasser i HamKam-trøya, bortsett fra keeper og spiss.
- Mora mi mener jeg er best som spiss, men hun har ikke peiling på fotball, ler Vegar.

Sterk lojalitet
Før denne sesongen fikk den lojale klubbspilleren selv bestemme om han ville ha ett- eller toårig kontrakt. Det var måten HamKam-direktør Truls Haakonsen verdsatte Vegars lojalitet på.

Men så er det disse trenerne, da, som trenger tid på å finne ut hvor verdifull en spiller som Bjerke er.
Han er en av norsk fotballs mest lojale spillere, og på Briskeby har 29-åringen hatt 18 ulike trenere og 110 forskjellige lagkamerater på A-laget siden han debuterte for klubben 31. august 1997. Mens andre har kommet og gått, har Vegar vært lojal - og han var også med klubben sin ned i 2. divisjon før HamKam startet klatringen igjen.

110 personer i arbeid
Også utenfor banen har Vegars innsats forrentet seg. Nå i september er det ett år siden Vegar og kameraten Sjur Lothe Larsen startet selskapet Prodialog, et utvidet callsenter, som i starten talte tre personer.

Nå har Bjerke og kompani like mange ansatte som han har spilt sammen med i HamKam - 110 i tallet.
Og det er ikke sikkert det stanser der.
- Vi jobber mest mot bedriftsmarkedet og tilbyr møtebooking, ulike former for kartlegging, seminarbooking og direktesalg. Nå er det like før vi starter med kundeservice og sentralbordtjenester for bedrifter også, sier Bjerke.
Selskapet har så langt i år omsatt for over 13 millioner kroner.
- Nå som du har suksess på fotballbørsen, er det kanskje aktuelt å gå på børsen med forretningene også?
- Nei, det er ikke helt stilen vår. Vi begynte som limited, men nå går vi snart over til å bli AS.
- Moro?
- Ja, veldig. Jeg er der hver dag etter trening eller mellom treningsøktene. Men fotballen er fortsatt prio, og det blir den fortsatt også, sier Vegar Bjerke til HA-sporten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke