24. jun
FRISKMELDT: Valentin Blaka har trent for fullt i flere dager, og han melder seg klar til tjeneste mot Elverum, dersom han ikke får tilbakefall. Her fra gårsdagens trening. Bak: Marius Hagen og Chris Twiddy.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Blaka melder seg klar til kamp
HamKam-spissen har trent for fullt i flere dager, og regner med at han rekker helgens storkamp mot Elverum.

Publisert: 27.apr.2016 08:10
Oppdatert: 27.apr.2016 08:26

Det er gode nyheter for Kent Bergersen, som har savnet sine hurtige spisser i sesongstarten.

Både Saihou Jagne og Valentin Blaka har slitt med lyskeproblemer og har gått glipp av de tre første serierundene, men begge to er nå tilbake i trening.

Blaka gjennomførte tirsdag nok en full økt, og han mener selv han er i god rute mot toppformen, og han håper han takler intensive treningsøkter.

– Jeg har slitt med en irritasjon i lysken, men nå er jeg i utgangspunktet klar igjen, forteller han.

Selv om han ikke har fått trent som han skal de siste ukene, føler han formen ikke er så ille.

– Formen føles ganske bra. Jeg har jobbet godt de gangene jeg har vært på Espern, og jeg har fått pustet ordentlig der. Så formen føles bra, sier han.

Håper på spilletid

Han gleder seg til å kunne være med i kamp igjen, med HamKam-logoen på brystet.

– Det har vært ganske kjedelig å se på gutta har spilt kamper og trent, mens jeg har vært på sidelinjen. Det er kjedelig å ikke føle at jeg kan bidra noe, sier han.

Går alt etter planen, er Blaka klar for å kunne bidra til helgens storkamp mot Elverum, som fort kan bli en slags skjebnekamp for HamKam.

Blir det tap, er det sju poeng opp til rivalene fra byen ved Glommas bredder.

– Det blir fort en skjebnekamp, ja. Sju poeng hadde vært mye, og det hadde ikke vært bra for oss. Men jeg tror vi skal bite bra fra oss og ta med tre poeng, smiler han, og forteller at han tror han får være med mot Elverum.

– Jeg regner med at jeg er med der. Det er kanskje for tidlig til at jeg er med i startelleveren, men vi får vente og se, sier han.

Savnet bakromsspisser

Blaka mener selv at laget har manglet en spillertype som han selv og Jagne. Noen som kan true bakrom i samarbeid med Ivar Solli Rønning.

Også Jagne har trent med ball de siste dagene, men det er mer tvilsomt om han rekker helgens oppgjør, forteller både spissen selv og Bergersen til HA-sporten.

– Jeg klarer ikke å spurte for fullt ennå, for jeg har fortsatt litt føling bak i låret, sier Jagne.

Bergersen er heller ikke sikker på status for Jagne.

– Han trente alternativt tirsdag, og vi vil ikke ta noen sjanser med ham, ettersom han ikke er 100 prosent, forklarer Bergersen.

Jagne selv håper han blir klar.

– Jeg har veldig lyst til å spille.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke