23. jul
HAMKAM-KLAR: Midtstopper Jacob Egeris skal figurere på Kammas midtbane denne høstsesongen. Her presenteres han på Briskeby etter å ha signert kontrakten som binder ham til HamKam ut sesongen.FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Ble overtalt av Solbakken
En telefon fra Ståle Solbakken gjorde valget enkelt for Jacob Egeris (27). Nå vil han løfte HamKam til OBOS-ligaen.

Publisert: 29.jul.2017 08:01
Oppdatert: 31.jul.2017 06:30

– Man svarer når Ståle ringer, sier dansken. 27-åringen signerte fredag ved 14.30-tiden en kontrakt som gjør ham til HamKam-spiller ut sesongen.

Det er det slettes ikke sikkert han hadde gjort uten å bli kontaktet av FC Københavns trener.

– Ståle er viktig

– Han er respektert og anerkjent, og man lytter selvsagt til det han har å si. Det låt positivt og spennende, og endte med at jeg signerte for HamKam.

Solbakken har bidratt aktivt gjennom sitt nettverk i Danmark.

Kevin Knappen legger ikke skjul på at FCK-treneren betyr mye.

– Ståle er viktig for oss med tanke på researchen som gjøres i Danmark, men også gjennom å legge fram HamKams ambisjoner og visjoner, sier han.

Sammenligner med legende

Egeris har stort sett bare operert som midtstopper. I HamKam skal han spille på midtbanen.

Solbakken mener nysigneringen av minner om Peter Sørensen i sin tid. Sørensen ble hentet som midtbanespiller, men det viste seg raskt at den store dansken slet med tempoet. Han endte til slutt opp som Tippeligaens beste midtstopper og HamKams store kaptein.

– Jeg har snakket med trenere som har hatt ham. De sier han løper bra og at han har spilt defensiv midtbane i en del kamper også. Og så må vi huske på at han kommer fra nivå en og to i Danmark. Det er ikke mer enn et år siden han kom inn for Viborg mot FC København. Han kan nok også være en type som bidrar i garderoben også. Han er en profesjonell type, sier Solbakken til HA-sporten.

Første gang utenlands

Egeris var klubbløs etter å ha brutt kontrakten med Velje Boldklubb fra nivå to 14. juni. Da hadde han vært i klubben i én sesong og spilt 28 kamper.

Den 1,85 cm høye spilleren står bokført med 32 kamper i den danske toppdivisjonen Superligaen, og har masse erfaring fra nivå to i Danmark. Han har vært innom Lyngby, FC Nordsjælland og Viborg FF før han kom til Velje.

Egeris innrømmer at han ikke vet all verden om verken HamKam eller Norge.

– Dette er min første utenlandsklubb, og jeg kjenner ikke klubben eller landet så godt. Det blir spennende, og jeg gleder meg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke