19. jun
MISS 1: Det ser ut til at Markus Ringberg bare kan bredside ballen i mål på Tommy Ørens innlegg.
 
Bommet på seieren
HamKam - Vålerenga 1-1: Bildet viser Markus Ringbergs miss på en gigantisk sjanse tidlig i kampen. På overtid var Oluwasegun Abiodun egoistisk da han og Leonardo da Silva kom i overtall mot Kristofer Hæstad, som i stedet stoppet nigerianeren da han valgte å gå selv.

Publisert: 11.aug.2008 06:02
Oppdatert: -

HAMAR: På stillingen 0-0, etter om lag femten minutter av 1. omgang, fikk HamKam sin første gigantiske sjanse i kampen.

Et frispark fra Ante Vitaic landet på hodet til Oluwasegun Abiodun, som burde fått til en bedre avslutning. Ballen spratt ut til Tommy Øren, som fra venstre banket den inn foran mål. Der ventet både Abiodun og Markus Ringberg, men ingen av dem nådde fram.
- Jeg så ikke ballen. Bare kastet meg fram. Men ballen touchet knottene mine, smiler Ringberg ironisk.

Jubel til ingen nytte
HamKam-kapteinen var også i begivenhetens sentrum senere i matchen. Først satte Tommy Øren inn det viktige 1-1-målet, før meldingen om at Stabæk igjen hadde tatt ledelsen mot nedrykksrival Aalesund kom.

HamKam ble løftet fram av en herlig stemning på Briskeby, som nådde sitt klimaks idet Markus Ringberg stanget ballen inn bak Troy Perkins til ledelse.
Trodde alle.
- Den var enda mer bitter enn den første. Først var det en fantastisk følelse. Jeg hørte ikke at dommeren blåste og bare jublet. Så fikk jeg se at linjemannen hadde flagget oppe for offside. Det var et slag i magen, men jeg må nok innrømme at det var riktig, sukker Ringberg.

- Må se det positive
Likevel var svensken opptatt av å se det positive.

- Det er veldig bra at vi kom tilbake fra å ligge under. Og vi våger også å gå for 2-1, noe vi kunne fått. Det var en omvendt avslutning på kampen fra tidligere. Før har vi ofte falt sammen på slutten, mens vi i dag reiste oss. Det er positivt å ta med seg. Og vi må bare se det positive. Vi tok poeng, etter fire strake tap, og knappet inn på Aalesunds forsprang, sier Ringberg.

To mot en på overtid
På overtid fikk HamKam enda en gigantisk mulighet til å stikke av med alle tre poengene. Oluwasegun Abiodun fikk ballen på egen halvdel, vendte opp, og plutselig var han og Leonardo da Silva alene med Vålerengas Kristofer Hæstad.

Mest sannsynlig hadde brasilianeren satt inn sitt første mål i grønt og hvitt og gitt hjemmepublikumet en etterlengtet opptur om han hadde fått ballen, men Abiodun valgte å prøve selv. Hæstad gjorde en god jobb og hindret Abiodun på vei mot mål.
- Jeg trodde jeg skulle klare å gå forbi Vålerenga-spilleren, svarer Abiodun på spørsmålet om hvorfor han ikke spilte til Leonardo.

- Abiodun burde spilt
Flere av lagkameratene mener Abiodun burde spilt ballen, men er likevel nådige i kritikken.

- Han burde nok ha spilt, sier Markus Ringberg. Det mener også Vegar Bjerke:
- Abiodun skal spille på den siste der, men vi kan ikke kappe hodet av ham likevel.
Men Abiodun gjorde det bra i forkant av Tommy Ørens utligning. Han jobbet godt i duellen med Troy Perkins på innlegget, og vant ballen med sin aggressivitet.
- Han er en opp og ned-spiller, og han gjorde mye bra også, sier Bjerke, som for øvrig var en av HamKams beste.
- Vi skulle hatt mer enn ett poeng, men vi skapte ikke veldig mange sjanser i denne kampen heller. Likevel synes jeg vi er på rett vei i forhold til å spille mer langs bakken, og vender spillet mer. Vi må bare tenke positivt, for jeg føler vi er på rett vei, sier Bjerke.

Skuffet over uavgjort
Arne Erlandsen var fornøyd med gjennomføringen av kampen, men ikke med resultatet.

- Det Vålerenga hadde skapte de på overganger. Det kom som et resultat av at vi ofret folk framover for å vinne kampen. Det er ikke gambling, men vi skal være offensive, og ønsker å vinne. Jeg er alltid skuffet når jeg ikke vinner fotballkamper.
Han var også misfornøyd med at det igjen glapp unødvendig bakerst, da Vålerenga fikk straffespark like før pause.
- Vi har ikke råd til sånne, sier Erlandsen.
Igjen viste Ante Vitaic at han er en kvalitetsspiller, som HamKam kommer til å få god nytte av framover.
- Han klarte seg bra igjen, men han må orke mer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke