18. jul
BRASILIANER PÅ PRØVE: Lars Tjærnås og HamKam får i dag besøk av en den brasilianske backen Edeniey. I tillegg har en annen brasilianer, Michael Carnerio selv uttalt at han skal til HamKam.
 
Brasiliansk finte
I helgen skrev Moss Dagblad at brasilianske Michael Carneiro skulle til HamKam på prøvespill. I dag kommer det en brasilianer på trening, men det er likevel ikke Carneiro, men høyrebacken Edeniey.

Publisert: 14.jul.2008 06:03
Oppdatert: -
HAMAR: Moss har hatt den brasilianske 24-åringen Michael Carneiro på prøve denne uken, og ifølge Moss Avis har han imponert Moss-trener Geir Bakke.
Er det samme mann?
Carneiro beskrives som en offensiv midtbanespiller, som også kan spille på kanten, med en presis venstrefot, et lavt tyngdepunkt og en spiller som er utrolig ballsikker.

Men til Moss Dagblad sier Bakke at Carniero er på vei til HamKam.
- Jeg har bare hørt av spilleren selv at han er invitert til HamKam. Hvis de har et annet navn, må det nok være et kallenavn. Det var ikke vanskelig å se at han kan spille fotball, men vi gjør ingen utfall foreløpig, sier Geir Bakke til HA-sporten.
Når vi ber HamKams sportssjef Lars Tjærnås komme med noen ord om brasilianeren som er på vei, svarer han på denne måten:
- Han heter Edeniey, er 23 år, er back og har spilt fem sesonger på nivå en i en stat med 21 millioner innbyggere. Det vil si nivå tre på landsbasis. Han er i Norge, og vi ser ham uten kostnader og forpliktelser. Vi vurderer ham etter en trening, sier Tjærnås.

Wallace og Riddez
Men hvem er da denne Carneiro, som selv sier han er på vei til HamKam? Tjærnås ber oss ta kontakt med Edenieys agent, Tor Martin Kubara.

- Det kommer en brasilianer til HamKam mandag. Han heter Edeniey og er høyreback eller kant, sier Kubara, som ikke har hørt om Michael Carneiro.
- Nei, han er ikke med oss, forteller agenten som baserer mye av arbeidet sitt i Brasil. Han er en del av selskapet som har fått både Fredrikstads Fernando Wallace og Joel Riddez fra Strømsgodset til Norge.
- Backer har vi lyktes bra med, sier Kubara, som tror Edeniey kan passe godt inn i HamKam.
- Edeniey har et stående tilbud fra en klubb i Brasil, men ønsker å komme ut. Han er veldig god offensivt, og er nesten for ivrig til å komme på løp fra høyrebacken. Det tror jeg vil passe HamKam godt, som har spisser som Markus Ringberg og Roman Kienast inne i feltet.

Det blir samba
Kubara forteller at 23-åringen kommer fra klubben America, en av mange klubber i Brasil med samme navn, men dette er klubben og var stor i kaffelandet på 90-tallet. Klubben har fostret flere gode spillere, som blant annet tidligere Arsenal-spiller Edu, som i fjor var kaptein på landslaget.

- Brasil kryr av spennende spillere, og i løpet av tre til fem år kommer vi til å selge mange brasilianere til Europa, tror Kubara.
Som altså dukker opp på Hamar i dag - sammen med høyrebacken Edeniey.
Om midtbanespilleren Michael Carneiro blir å se på treningsfeltet, er det derimot ingen som vet sikkert.
Uansett er det muligheter for samba i Hamar i dag.
PS! I dag blir det også avklart om hvorvidt El Hadji Samb fra Senegal er noe å satse på.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke