23. jul
NY HAMKAM-BRASSE? Spilleragent Tor Magnus Kubara likte det han så da Caihame (21) viste sin kapasitet på Nordbygdabanen i går.
 
Brasiliansk invasjon på gang
Hvis HamKam bestemmer seg for å kjøpe både Leonardo og Caihame, kan det være begynnelsen på en brasiliansk fotballinvasjon på Briskeby og andre toppseriebaner.

Publisert: 21.aug.2008 06:18
Oppdatert: -

HAMAR: Invasjonen har allerede begynt i våre naboland. Svenskene har de siste sesongene gledet seg over flere brasilianske fargeklatter. Den beste av dem, Alvaro Santos, havnet etter hvert i Middlesbrough.

Ståle Solbakken har for eksempel hentet tre brasser til sitt FC København.

Hentet Wallace
Sandefjordagenten Tor Magnus Kubara er en av dem som henter brasilianere til Norge.

Han har vært med på å skaffe Fredrikstad backen Fernando Wallace. Han har en finger med i spillet når brasilianske Everton Santos da Costa (se egen sak) kanskje debuterer for Fredrikstad mot HamKam på Briskeby søndag.
Nå håper han at Caihame (21) overbeviser Arne Erlandsen & Co. i løpet av den uka han skal trene med HamKam.
Kubara sto ringside da HamKam trente på Nordbygdabanen i går.
Og han likte det «hans mann» gjorde:

Skolert
- Han er jo ekstremt rask, har målteft og er, til tross for sin unge alder (21), en erfaren spiller. Hvis HamKam vil ha ham, blir han neppe klar til søndagens kamp mot Fredrikstad, men det må i tilfelle gå an å få ham spilleklar før overgangsvinduet lukkes i slutten av august.

- Brasilianske fotballspillere er mye mer skolert enn for eksempel afrikanerne. Dessuten har de aller fleste en god skuddfot. Det er ingen brasser som ikke skyter bra, påstår Kubara, som tror at det blir mange gode brasilianske spillere i norsk toppfotball i åra som kommer.

Ikke midtstoppere
- De kan spille i de fleste posisjoner, men jeg tror neppe norske klubber henter brasilianske midtstoppere. De er nemlig så vant til å spille 3-5-2, at de må omskoleres. Dessuten har norske klubber god tradisjon i å få fram gode nok midtstoppere sjøl. Men angrepsspillere og offensive backer, er det nok av i Brasil, sier Kubara:

- Det sies at i alt 10.000 brasilianere spiller fotball utenlands. Det er et tall som nok er i høyeste laget. Men bare i Sao Paolo-området som Leonardo og Caihame kommer fra, bor det 21 millioner mennesker. Det er fotballfylke nummer en i Brasil. Det kryr av gode fotballspillere der.

Mange brasser
Det begynner å bli mange brasser i Norge også. I dag har blant andre FFK (Wallace), Stabæk (Alanzinho), Aalesund (Silva), Molde (Tomaz jr., Mota), TIL (Munoz), Glimt (Martins) og HamKam (Leonardo) spillere fra fotballandet.

PS: Tidlig på 1960-tallet var det for første gang brasiliansk besøk på Briskeby. Canto do Rio spilte mot et forsterket HamKam og vant 12-3. Knut Eriksen scoret alle målene for HamKam.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke