23. okt
 
Kristoffer Hagen tror på godt HamKam-år
Med seg selv som midtstopper i 3-5-2.

Publisert: 11.apr.2015 13:51
Oppdatert: 11.apr.2015 17:00

Til helga serieåpner HamKam borte mot Rødde.

Lørdag ettermiddag møtte de Lyn i generalprøven på Briskeby.

- I første omgang er vi soleklart bedre enn dem. Vi er en god del bedre enn dem etter pause også, men da skaper vi ikke like mye, selv om vi nok burde scoret ett eller to da også, oppsummerer Kristoffer Hagen etter 1-1-kampen.

- Vi skulle gjerne ha vunnet for å komme inn i en vinnerstim. Jeg føler likevel at vi er i ferd med å finne god form og bra spill, sier Hagen.

Midtstopper Hagen

Kristoffer Hagen er vokst opp i HamKam som midtbanespiller, men denne forsesongen har han ofte figurert som den sentrale stopperen i HamKams nye trebackslinje.

Også generalprøven mot Lyn ble brukt til å terpe inn 3-5-2-formasjonen med Hagen som general i midten bak.

At de dype løpene og målsjansene blir færre, plager ikke den omskolerte 24-åringen.

- Jeg får veldig mye ball i den posisjonen, og det er bra for meg. Jeg trives veldig godt. Det er en ny og spennende rolle der jeg er en sentral del i laget. Det synes jeg er moro, sier Hamar-gutten.

- Jeg har aldri spilt i 3-5-2 før, men det er en ganske spennende formasjon. Man har mange muligheter til å variere, men det skal jeg ikke røpe altfor mye om. Det får motstanderlagene kjenne på utover sesongen, smiler han lurt.

Keepertabbe og Holt-goal

Stoppersjefen kunne ikke hindre at Lyn tok ledelsen i generalprøven på Briskeby. Keeper Emil Holst fant roen med ballen i beina og forærte Oslo vest-laget en tidlig 1-0-ledelse.

Etter en halvtime, og etter en rekke store, brente HamKam-sjanser, kom endelig svaret fra grønnbuksene. Marius Holt banket inn 1-1 etter herlige kombinasjoner. 

HamKam var gode før hvilen, men etter pause ble målsjansene mer sjeldne. Generalprøven endte dermed 1-1.

Neste helg serieåpner HamKam borte mot Rødde. Kristoffer Hagen, som opplevde et fryktelig tungt fotballår i fjor, tror den kampen kan bli starten på noe hyggelig for HamKam-fansen.

- Jeg tror det her skal bli en morsom sesong for alle som har trua på HamKam, sier han.

HamKams lag (3-5-2): Emil Holst - Syver Karlsen, Kristoffer Hagen, Tobias Ødegård - Christoffer Mbamba, Fredrik Sjølstad (Thiago Andrade), Truls Jevne Hagen, Adnan Haidar, John Anders Rise - Kristian Eriksen (Mikkel Frankmo), Marius Holt (Henrik Lehne Olsen).

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRIVES: Kristoffer Hagen liker sin nye rolle som midtstopper i 3-5-2. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke