20. jun
DEPP: Anders Nedrebø depper etter kampen. Han hadde en stor mulighet i 2. omgang.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Dahle tapte kameratduellen
HamKams Emil Dahle herjet før pause, men etter kampen var han bare depp. Da var det kameraten Pål Kirkevold som jublet, og får møte Dahles gamle klubb Molde i kvartfinalen.

Publisert: 20.jun.2013 04:13
Oppdatert: -
Mjøndalen
Emil Dahle scoret to mål før pause, og HamKam avsluttet omgangen imponerende.
Men så var det slutt.
- Vi falt sammen, ble for defensive, både spillemessig og mentalt. Dette var surt, sier Dahle, som tuslet av banen sammen med Mjøndalens Pål Kirkevold og Jonathan Borrajo etter kampen.
Begge har spilt i HamKam.

Gode kamerater

- Jeg snakker med Pål jevnlig. Vi er gode kamerater. Jeg prøvde å jekke ham ned etter kampen, sier Dahle og fortsetter:
- Det virket som alle var tente i pausa. Vi skulle fortsette der vi slapp i 1. omgang. Det startet som 1. omgang, de hadde litt press, og vi trodde nok det skulle roe seg. Vi har vært gode til å rydde unna i egen boks tidligere i sesongen, men det ble tungt i dag. Kanskje spilte det inn at det var mer som sto på spill nå, sier Emil Dahle.
Kamerat Pål Kirkevold var naturlig nok mer fornøyd. Han scoret Mjøndalens andre mål.
Den tidligere HamKam-spilleren kriget ballen i mål etter passivt forsvarsspill av HamKam.
- Vi trøkket skikkelig til i 2. omgang. Det var også planen. På scoringen luktet jeg muligheten, og plutselig lå ballen foran meg. Da var det bare å klinke til, sier spissen, som syntes det var spesielt å kjempe om en kvartfinalebillett mot gode kamerater.
- Det var litt spesielt. Jeg har jo spilt i HamKam i to sesonger, og Edmir Asani og Emil Dahle er kjempegode kamerater. Jeg snakker ofte med dem, sier Kirkevold, som kom til HamKam fra Molde sammen med Dahle i 2010.

- Spilte rundt oss

Kirkevold var imponert over HamKam i 1. omgang.
- De hadde skikkelig taket på oss før pause, og spilte rundt oss da. Men de falt helt sammen etter pause. Jeg synes vi vant fullt fortjent. Vi løp mye mer etter pause, og var oppe i press. Der slet vi i 1. omgang, sier Pål Kirkevold, som havnet i en verbal fight med Asani i 2. omgang. Kirkevold ville ha straffe, men fikk gult kort for filming. Gult fikk også Asani, som ble veldig irritert.
- Det var litt klabb og babb der, men det er slikt som skjer i kampens hete.

- Vi ble feige

Det var utrolig stor forskjell på omgangene til HamKam i går kveld.
Det var himmel og helvete.
Det siste likte kaptein Oddbjørn Lie svært dårlig.
- Dette er noe av det sureste jeg har vært med på. Vi var gode i 1. omgang, men etter pause ble vi rett og slett feige. Vi ble resultatorienterte. Det går kun i de siste fem minuttene. Det virket som om vi skrudde av en bryter. Vi ble puslete, sier HamKam-kapteinen.
Mens HamKam nå kan konsentrere seg om seriespillet resten av sesongen, får Kirkevold og Co. en svært tøff oppgave borte mot Molde i kvartfinalen 3. juli.
Det skulle nok Emil Dahle veldig gjerne ha fått med seg.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke