10. des
SIGNALSIGNERING: Petter Vaagan Moens femårskontrakt med HamKam ble tatt godt imot. Nå håper både han og HamKam at hele laget skal ta steget opp i 1. divisjon igjen.Foto: Fredrik Olastuen
 
Der og da angret jeg ikke på at jeg dro fra QPR, men jeg burde vært enda tøffere mentalt og mer fokusert på treningene
Petter Vaagan Moen mener norske fotballspillere har liten peiling på hvor godt de har det sammenlignet med den tøffe hverdagen de kan møte i utenlandske klubber.

Publisert: 16.nov.2016 09.18
Oppdatert: 16.nov.2016 09.24

HA-sporten besøkte en svært frustrert Petter Vaagan Moen i London i 2011. I den kampen mot Crystal Palace var han ikke på benken en gang, men henvist til en plass på tribunen. Humøret var ikke til å ta feil av.

Motgangen preget helt klart en den gang svært ambisiøs 28-åring.

Humøret ble ikke bedre av at han så hvordan klubbhierarkiet fungerte. En spiller som Adel Taarabt, med ekstreme ferdigheter, men dårlig treningsmoral, hadde klippekort på laget. Samtidig virket det nesten umulig å spille seg inn på laget for Vaagan Moen.

Med sju ligakamper og en cupkamp på ett år som fasit, ba han om å få reise hjem til Norge og LSK.

En annen mentalitet

Når han ser tilbake på det i dag, forstår han hvorfor han tok det valget, men han skulle ønsket han hadde vært tøffere og kjempet litt lengre.

– Det er ikke så mye å si på det, for der og da angret jeg ikke, men jeg burde vært enda tøffere mentalt og fokusert mer på treningene for å være enda mer til stede der. Jeg hadde lenge igjen av kontrakten og burde forsøkt litt mer, sier Vaagen Moen til HA-sporten.

Det er som sagt ikke noe han angrer veldig mye på, men han mener det han opplevde er betegnende for hvordan mange norske spillere kan oppleve motgangen som kan komme når de drar utenlands for å prøve lykken.

– Vi vet egentlig ikke hvor godt vi har det vi som er i norske klubber. Det er en helt annen mentalitet som kreves når du kommer ut, sier han.

Med så mange unge og lovende talenter i HamKam, håper Vaagan Moen at flere av dem spør om råd.

– Jeg vet i hvert fall hva som må til, og vi skal få til en god kultur i HamKam nå.

Høydepunktet

Når han ser tilbake på karrieren som startet i HamKam, fortsatte i Brann, QPR, Lillestrøm og Strømsgodset før han nå er tilbake i HamKam igjen, sitter han igjen med mange høydepunkter.

– Det største er gullet i Bergen. Det er ikke mange som får oppleve det, så den tiden der var enorm. Jeg hadde en god erfaring i England også. Bare å være med på sirkuset der var gøy. Og derbyene Lillestrøm mot Vålerenga er noe eget. Så det er mange gode høydepunkter, men vi får prøve å skape noen nye her i HamKam som kan måle seg med dette, sier Petter Vaagan Moen til HA-sporten.

Viktig spiller

Med nytegnet femårskontrakt har han noen år på seg til å skape dem også. Kevin Knappen er tydelig på at med Petter Vaagan Moen har de fått den typen de trenger for å løfte klubben enda et hakk opp.

– Han er den typen spiller vi ser etter både som spiller og person. Vi må bygge en prestasjonskultur. Vi har noen gode spillere, men vi trenger noen som er enda tydeligere, og her blir Petter viktig, sier Kevin Knappen, som ikke legger skjul på at han trenger tre-fire spillere til som kan forsterke laget.

– Vi har mange bra spillere, men vi ønsker å forsterke ytterligere, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke