23. jul
FOR EN KANON: Truls Jevne Hagens skudd mot Brumunddal kunne vært hentet fra hvilken som helst kamp i Champions League.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Det var slik vi trodde Hagen og Rise skulle herje da vi så dem i 2005
De har ikke for vane å briljere, men nå satte de rivalene på plass med hver sin kanon.

Publisert: 11.sep.2016 19:04
Oppdatert: 12.sep.2016 06:12

Jeg snakker selvsagt om modølene Truls Jevne Hagen (29) og John Anders Rise (28) som slo til med hver sin scoring i HamKams 4-0-seier over Brumunddal. Og begge hadde fortjent repriser til langt utover kvelden.

Hagen, som vi vet har en kruttsterk høyrefot, fikk akkurat den tiden han trengte til å lade kanonen. Og han fyrte fra 30 meter. Akkurat der og da minnet han om en høyrebeint Roberto Carlos, for ballen gikk som et prosjektil i god margin over hanskene til Dalas Tor Torgersen og rett i garnet.

Med tilløpet, balltreffet og tiden ballen var i lufta, var vi vitne til nærmere fem sekunder med fotball i Champions League-klassen.

John Anders Rise traff godt han også. Om ikke like spektakulært, så var det høy klasse og strak vrist da han fyrte av fra skrått hold. Igjen utagbart for Torgersen.

Stor forskjell

I det hele tatt var det en god dag for HamKam. Og ditto elendig for Brumunddal.

Forskjellen på lagene var minst en divisjon. Dala slet både med å forsvare seg og å skape noe, mens HamKam sprudlet og var solide.

Det så ut som de hadde bestemt seg for at i denne kampen skulle Dala settes på plass en gang for alle. For det er klart det har vært irriterende for de grønne og hvite at Dala har yppet seg og forsynt seg grovt av poengbeholdningen i lokaloppgjørene de siste årene.

Med 4–0 her, ble det 7–1 til HamKam denne sesongen.

Det er sånn som modøler også gleder seg over. Det må ingen lure på. Og tilbake til Hagen og Rise da, som debuterte for HamKam i 2004 og 2005. Og som i sin tid ble spådd lysende karrierer, men som i stedet har endt opp som middels HamKam-spillere.

Gir råd til unge

Det merkelige er at begge har hengt med uansett hvilket nivå HamKam har spilt på. Det har vært det samme om de har spilt i eliteserien, 1. divisjon eller 2. divisjon. De har vært på laget, men de har ikke briljert.

– Det var mange som trodde mye om oss, og jeg bruker det som en påminnelse til unge fotballspillere jeg snakker med i dag, sier (Jevne) Hagen.

Han mener verken han eller Rise har sluntret unna. Kanskje tvert imot, men for egen del mener han at han heller ikke har gjort det lille ekstra for å skille seg ut.

Rise og Hagen er eksempler på spillere uten ekstrem spisskompetanse, ut over gode holdninger og skuddføtter som brukes for sjelden.

Det rare er at de nok fortsatt hadde spilt i eliteserien om HamKam hadde gjort det. De kunne i hvert fall vært i stallen, men talenter i dag legger lista høyere.

Derfor er det kanskje ikke så dumt å lytte til hva disse gutta har å si. De sitter med enormt mye fotballkunnskap

Og på enkelte dager skinner også middels fotballspillere som de største stjernene. Det fortjener de.

Opprykk og nedrykk?

Brumunddal hadde ingen mottrekk mot verken Hagen eller Rise i denne kampen. HamKam var knusende overlegne.

Det var heller aldri snakk om å slippe Dala inn i kampen. Forskjellen kunne faktisk vært større.

Om HamKam kan rykke opp likevel? 

Neppe, men diverse poengtap blir mer og mer irriterende etter hvert som Elverum også snubler.

Om Dala berger plassen? 

De har en god sjanse. De kommer mer til sin rett i tettere kamper enn dette.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke