10. des
 
Dilemma på midten
Skal Srdjan Urosevic noen gang bli en suksess i HamKam, må han få sjansen. Det ligger an til at han får det i søndagens viktige bortekamp mot Tromsø. Det medfører en del risiko, ettersom en duo med ham og Jan Michaelsen kommer til å etterlate seg en del rom bak seg.

Publisert: 19.jul.2008 06.01
Oppdatert: -
HAMAR: Srdjan Urosevic er en veldig uredd spiller, som gjerne vil ha ballen og som tør å gjøre noe med den.

Minuset er at han ofte gjør det litt for vanskelig for seg selv, noe som fører til at han kan miste ballen i farlige posisjoner.
- En spiller som hele tiden er redd for å gjøre feil, kommer seg ingen vei. Man må våge å lære av erfaringer, gode eller dårlige, sier Arne Erlandsen.
Han har selvfølgelig helt rett.

En må balansere
Men kampen mot Tromsø er veldig viktig for HamKam. Nå er de a poeng med Lillestrøm, og bare ett poeng bak Aalesund. I helgen har de muligheten til å komme seg vekk fra den dystre sisteplassen laget har ligget på omtrent fra første stund.

Derfor er det litt gambling å kjøre Urosevic inn på midten. Spesielt i spann med Jan Michaelsen. Ingen av dem liker seg spesielt godt på kunstgress. Og begge to kommer til å gå framover. Noe som igjen kommer til å gi Tromsø en del rom i mellomrommet, hvis ikke en av dem balanserer midtbanen. Hvis HamKams backlinje da ikke kommer etter, vil det bli stor strekk i laget, og for mye plass for Tromsøs midtbanespillere og spisser å boltre seg på.

Mindre risiko
Kanskje ville den tryggeste løsningen vært å flytte Marius Gullerud inn i midten, og sette Adem Güven på høyrekanten.

Gullerud har fått et par kamper sentralt, med varierende hell. Men det er en spiller som flytter beina kjapt, og som kanskje ikke har like mye risiko i spillet sitt som Urosevic og Michaelsen.
For HamKam mister en dimensjon sentralt uten Markus Ringberg.
- Det er der Ringberg har sin force. Han har en ro i spillet sitt. Mange sier Ringberg er best som spiss, men han gjør en fenomenal jobb, som kanskje ikke alle ser. Han er duellsterk og eksepsjonelt fotballklok. Selv om beina ikke går så fort, går det fort i huet, sier Erlandsen.

Hva med Bjerke?
Personlig kunne jeg tenkt meg å se Vegar Bjerke sentralt. Modølen har egentlig aldri fått sjansen ordentlig, på det som er hans opprinnelige plass på banen.

Bjerke er veldig taklingssterk, og er en god ballvinner, som kan gi HamKam muligheter til å skape overganger.
Men han har også hatt en veldig fin utvikling med ballen. Mot Molde var han den eneste HamKam-spilleren som ikke fikk hetta de gangene han fikk ballen i en presset situasjon.
Kan hende har han tatt det nødvendige steget som gjør at han ikke lenger bare er en ryddegutt for en mer kreativ makker.
Motargumentet til den løsningen, er at Bjerke etter hvert har blitt fast på backplass. Men det er flere spillere i stallen som kan gå inn og gjøre en god jobb som back, enn det er alternativer sentralt.

Må styre iveren
Som for eksempel Pål Strand.

Han er ikke den spilleren som kommer rundt og får slått innlegg. Han liker å slå inn bak forsvarsfireren fra dypet. Skal det fungere, bør den motsatte kantspilleren være en type som angriper bakre stolpe. Sånn som Stian Berget gjorde det, da Lillestrøm hadde suksess med de to på hver sin kant. Derfor hviler det et større ansvar på Marius Gullerud, i forhold til å bidra til at Strand har flere enn de to spissene å slå på.
Derfor bør kanskje Strand spille back, bak en mer offensiv kant. Spørsmålet er om Strand er god nok defensivt. Men han er mer spillende enn Joachim Sørum. Med ham inn på venstrebacken, vil HamKam ha to midtstoppere på backplass, i og med at Arnar Førsund for tiden bekler høresiden.
Det lukter ikke dobling på kant, overlap og presise innlegg av det.
Men nå er det altså Urosevic som får prøve seg. Det blir utrolig spennende å se. Han har ikke spilt kamp på lenge, men har mye fotball i seg.
Det er opp til Srdjan selv.
For klarer han å styre iveren etter å bidra inn mot sine arbeidsoppgaver, kan han bli en fin tilvekst.
Hvis ikke kan det bli stygt.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke