22. jul
MER JUBEL? Fotballekspertene HA-sporten har snakket med tror HamKam kan få en lvalikplass å juble for i høst.
 
Ekspertene tror på HamKam
Fotballekspertene har fått tilbake troen på HamKam etter helgens seier mot Strømsgodset. Ekspertene HA-sporten har snakket med, tror HamKam vil passere Aalesund og komme på kvalikplass.

Publisert: 03.sep.2008 06:17
Oppdatert: -

HAMAR: HamKam har ligget ganske så fortapt i bunnen på Tippeligaen det meste av sesongen, og laget har vært avskrevet av svært mange.

Søndagens seier over Strømsgodset har tydeligvis gitt folk litt tro på Arne Erlandsens menn, og Ivar Hoff går så langt som å si at han tror HamKam vil passere både Aalesund og Molde på tabellen.
Og skulle kampen mellom HamKam og Molde bli selve nøkkelkampen, ja, så spilles den på Briskeby søndag 2. november. Det er sesongens siste serierunde, og da har for øvrig Aalesund besøk av Lillestrøm.
Fotballeksperter HA-sporten har snakket med, tror altså på HamKam i kampen mot Aalesund, og her er deres mening.

Davy Wathne
- Bildet endret seg dramatisk med HamKam-seier. Den gir et løft, og jeg føler meg sikker på at HamKam vil hevne det ydmykende tapet fra Colorline Stadion i vår, mener Davy Wathne.

- HamKam har psykologien på sin side når de kommer bakfra. Erfaringene sier også at lag som spiller hjemme og som har sjansen til å passere motstanderen, gjør det. Det er noe jeg i hvert fall vurderer i forhold til oddssetting.
- Om det holder for HamKam helt til slutt, er en annen ting. Her blir kampprogrammet avgjørende. Erfaringene viser at de lagene som ligger i teten og i bunnen tar flere poeng på slutten enn middelhavsfarerne. Jeg tror HamKam slår Aalesund neste helg, og det laget som møter færrest opprykk/nedrykkslag i innspurten, kommer på kvalikplass, sier Wathne.

Petter Myhre
- Sånn det ser ut nå, så blir det HamKam og Aalesund på de to siste plassene, men jeg tror HamKam har fordelen av å spille hjemme mot Aalesund. Det er en «må-vinne-kamp», og vinner HamKam den, tror jeg de greier kvalikplassen. Begrunnelsen for det er at HamKam har startet sesongen dårlig, og har ligget i bunnen i hele år, men får mer selvtillit ved å komme bakfra nå. Aalesund startet bra, og var bra med en periode, men har fått den negative trenden senere. Så jevnt som det er nå, tror jeg disse tingene vil bli avgjørende, sier Myhre.

Ivar Hoff
- Når HamKam tok tre poeng i Drammen med kniven på strupen, tror jeg de tar igjen Aalesund også. Jeg har også en følelse av at HamKam vil ta igjen Molde, som Lillestrøm slår i neste seriekamp. Jeg tror HamKam vil ha en fordel av å ha ligget i bunnen og vært avskrevet, men nøkkelkampen er Aalesund neste helg. Jeg tippet for øvrig at HamKam skulle slå Strømsgodset sist helg. Jeg tippet kanskje vel så mye med hjertet som med hjernen, men jeg syntes det lå en seier i lufta, sier Ivar Hoff.

Truls Dæhli:
- Jeg tror HamKam tar kvalikplassen på grunn av det psykologiske utgangspunktet de to lagene har. Begge har rykket opp og ned flere ganger tidligere, men jeg tror at frykten og angsten for å rykke ned er større i Aalesund, mener Truls Dæhli.

- Du kan si det sånn at HamKam allerede hadde rykket ned, og da blir alt annet bonus. Det er nesten en klisjé, men jeg tror på den psykologiske biten. HamKam har prøvd og prøvd, og når de endelig har en mulighet, er det den utløsende faktoren, mener Dæhli.

Nils Johan Semb
- Vanskelig å si. Dette synes jeg er helt åpent. HamKam har den psykologiske fordelen av å komme bakfra, og vinneren av HamKam-Aalesund kan sikre seg en nøkkelseier. I samme serierunde spilles også Molde-Lillestrøm, og taperen der kan risikere å stå oppe i det. Det er mange ting som blir avgjørende i innspurten; skader, psykologi, små marginer. Taper HamKam mot Aalesund, skal det mye til å unngå nedrykk, med uavgjort er det fortsatt åpent, mener Nils Johan Semb.

Bengt Eriksen
- Tar vi HamKams to siste kamper mot Fredrikstad og Strømsgodset, ser det lysere ut for HamKam. Men det blir en fryktelig jobb, fastslår Bengt Eriksen.

- Jeg synes HamKam har vært positive den siste tiden, og det blir en ordentlig finale på Briskeby neste helg. Den kan ikke HamKam tape.

- Jeg hadde sett for meg et litt slitsomt HamKam-år, men hadde ikke regnet med en så blek Kienast, en mye skadet Abiodun - og at den tredje målscoreren, Ringberg, skulle spille på midtbanen. Jeg trodde HamKam skulle være ordentlig gufne å møte på Briskeby, men de har kanskje vært litt for ambisiøse i spillet sitt.

- Jeg tror HamKam tar kvalikplassen, men er samtidig spent på hva som skjer i Aalesund - hvem de eventuelt får inn som trener. Uansett har jeg mer tro på HamKam nå enn jeg hadde for en måned siden, sier Bengt Eriksen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke